Αρχική Eπικαιρότητα Ν. Τζανάκης: Υπομονή 20 μέρες μέχρι να αυξηθούν οι εμβολιασμοί – Ο...

Ν. Τζανάκης: Υπομονή 20 μέρες μέχρι να αυξηθούν οι εμβολιασμοί – Ο ιός περιμένει το λάθος μας

Παρά τη φθίνουσα πορεία των επιδημιολογικών δεικτών εύλογη ανησυχία προκαλούν οι εικόνες συνωστισμού, τα κορονοπάρτι και οι παραβίαση των περιοριστικών μέτρων.  Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ο  καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης ζήτησε υπομονή για τουλάχιστον 20 μέρες προκειμένου να πέσει το επιδημιολογικό φορτίο καθώς όπως είπε «ο ιός είναι εδώ και περιμένει».

«Μετά την απελευθέρωση των μετακινήσεων κυριαρχεί μια ψυχολογία ελευθερίας που προεξοφλεί το τέλος της πανδημίας και αυτό είναι το λάθος που περιμένει ο ιός για να κάνει το πισωγύρισμα» είπε στην εκπομπή «Από τις 6»

«Ο προβληματισμός μας είναι ότι πλέον όχι μόνο οι νέοι αλλά και ενήλικες δεν τηρούν τα μέτρα» είπε και απηύθυνε έκκληση και προς τους επαγγελματίες να μην καταστρατηγήσουν τους περιορισμούς.

«Είναι λεπτές οι ισορροπίες. Ας κάνουμε υπομονή 20 μέρες να γίνουν περισσότεροι εμβολιασμοί και να πέσει το επιδημιολογικό φορτίο. Τότε θα δούμε μια διαφορετική εικόνα» τόνισε.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις για το μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής, εξήγησε πως εδράζεται σε μια λογική που λέει ότι κάποιος για να ακουστεί στον διπλανό του μπορεί να εκτοξεύσει δεκαπλάσια σταγονίδια, οπότε εάν είναι ασυμπτωματικός, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη διασπορά.

«Ας κάνουμε υπομονή μέχρι τα μέσα Ιούνιου για να επανέλθει και η μουσική» είπε.

Τέλος κάλεσε όλους να φροντίσουν για τον εμβολιασμό τους, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα στο ΕΣΥ. «Πρέπει να εμβολιαστούμε για να μειωθεί η πίεση στο υγειονομικό σύστημα και να επανέλθει η πλήρης φροντίδα για τα υπόλοιπα νοσήματα.

Προηγούμενο άρθροΜειώνονται οι νοσηλευόμενοι με COVID στην Πελοπόννησο
Επόμενο άρθροΗ ανακοίνωση της αστυνομίας για τον άτυχο 26χρονο Βασίλη στο Λουτράκι