Αρχική Χωρίς κατηγορία Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του π. Ανανία Κουστένη – Στη Δημητσάνα...

Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του π. Ανανία Κουστένη – Στη Δημητσάνα η ταφή του (εικόνες-video)

Σε λαϊκό προσκύνημα στον ναό Αγίου Ανδρέα Πετραλώνων βρίσκεται το σκήνωμα του μακαριστού π. Ανανία Κουστένη, ο οποίος εκοιμήθη το βράδυ του Σαββάτου.

Πλήθος πιστών κάθε ηλικίας αποχαιρετούν τον εμβληματικό κληρικό, η εξόδιος ακολουθία του οποίου θα τελεσθεί στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας, 17 Μαΐου, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Ύδρας, ενώ η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Δημητσάνα.

Νωρίτερα, τρισάγιο για τον μακαριστό γέροντα τέλεσε ο μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος.

Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά θλίψεως αναγγέλλει την εκδημία του μακαριστού Αρχιμανδρίτου κυρού Ανανία Κουστένη, Εφημερίου του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Νεκταρίου οδού Ισαύρων Εξαρχείων Αθηνών.

Ο μακαριστός, Αρκάς στην καταγωγή, γεννήθηκε στη Δημητσάνα το έτος 1945 και σπούδασε στην Φιλοσοφική και την Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διακρίθηκε για την ανεξάντλητη πνευματική του δραστηριότητα, τον παραμυθητικό λόγο του, την αρχοντική λεβεντιά του, το πηγαίο του χαρακτήρος του. Η προσωπικότητά του καθίστατο αιτία θαλπωρής και παραμυθίας, ελπίδας και χάριτος, οι δε απαράμιλλες ομιλίες του υπήρξαν πηγή έμπνευσης και ενθουσιασμού, καρπός αφειδώλευτης αγάπης, κατάθεση ψυχής ανθρώπου που καθημερινώς επεδίωκε την ένωση με τον Θεό.

Το σκήνωμα του μακαριστού Γέροντος έχει τεθεί προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πετραλώνων, όπου την Δευτέρα 17η Μαΐου και ώρα 1.00 μ.μ. θα ψαλλεί η Εξόδιος Ακολουθία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών κ΄ Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο οποίος θα μεταφέρει και τις ευχές του Μακαριωτάτου Ποιμενάρχου μας. Η δε ταφή θα πραγματοποιηθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του από στενό οικογενειακό κύκλο.

Πηγή; orthodoxia.info