Αρχική Eπικαιρότητα Κεραμέως: Τι θα συμβεί εάν υποψήφιος των Πανελληνίων νοσήσει με κορονοϊό

Κεραμέως: Τι θα συμβεί εάν υποψήφιος των Πανελληνίων νοσήσει με κορονοϊό

Για το ενδεχόμενο ανοίγματος των φροντιστηρίων, των μικρότερων βαθμών εκπαίδευσης και των κέντρων ξένων γλωσσών αλλά και για το τι θα συμβεί εάν κάποιος υποψήφιος των Πανελλαδικών Εξετάσεων νοσήσει με κορονοϊό μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Για το άνοιγμα φροντιστηρίων και μικρότερων βαθμίδων εκπαίδευσης σημείωσε πως θα συζητηθεί με τους ειδικούς μέσα στης επόμενες ημέρες και έπειτα θα υπάρξουν οι τελικές αποφάσεις. Επιπλέον, η υπουργός σημείωσε πως εάν ασθενήσει κάποιος υποψήφιος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα του δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα πρόσθεσε πως θα δοθεί αναλυτικό πρωτόκολλο όταν συζητηθεί με τους επιστήμονες

Για το ένα self test που διεξάγεται από εδώ και στο εξής για τους μαθητές των σχολικών μονάδων σημείωσε πως τα ζήτημα τέθηκε στην επιτροπή των ειδικών και πλέον «προχωράμε σε συνολική αποκλιμάκωση σε πολλές δραστηριότητες».

Αναφορικά με τα πανεπιστήμια, υποστήριξε ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι ο εξορθολογισμός συνολικά του ακαδημαϊκού χάρτη στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και κριτηρίων βιωσιμότητας.

Τόνισε, μάλιστα, ότι μετά το Πανεπιστήμιο Πατρών και τη συγχώνευση τεσσάρων πανεπιστημιακών τμημάτων σε ένα, η προσπάθεια θα συνεχιστεί και υπάρχουν συζητήσεις και με άλλα πανεπιστήμια. Ανέφερε επίσης πως όταν ανέλαβε η κυβέρνηση, ανέστειλε 37 πανεπιστημιακά τμήματα τα οποία είχε ιδρύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Εν συνεχεία υπενθύμισε, ότι από τη φετινή χρονιά τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου θα μπορούν να υποβάλλουν μηχανογραφικό για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο μέσω των εξετάσεων είτε να υποβάλλουν ένα παράλληλο μηχανογραφικό για να εισαχθούν στην κατάρτιση, στα δημόσια ΙΕΚ ενώ για την ελάχιστη βάση εισαγωγής σημείωσε ότι βοηθά να αναβαθμιστεί το κύρος των πανεπιστημιακών σπουδών.