Αρχική Eπικαιρότητα Eurovision: Όταν η εκπρόσωπος της Αλβανίας… έδειρε δύο Ελληνίδες

Eurovision: Όταν η εκπρόσωπος της Αλβανίας… έδειρε δύο Ελληνίδες

Ελληνικές ρίζες έχει η φετινή εκπρόσωπος της Αλβανίας στην Eurovision, Άντζελα Περιστέρη, η οποία όμως ξεκαθαρίζει πως είναι Αλβανίδα και αυτοί και οι γονείς της.
Το επίθετο της η τραγουδίστρια το πήρε από τον προπάππο της, ο οποίος ήταν Έλληνας και έζησε στην Κορυτσά.
Η ίδια, πάντως, έχει προχωρήσει σε προκλητικές δηλώσεις. Η βορειοηπειρωτική ενημερωτική πύλη himara.gr δημοσιοποίησε ένα παλαιότερο βίντεο από συνέντευξη της Περιστέρη σ’ αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό, όπου αναφερόμενη στη ζωή της στην Ελλάδα πριν χρόνια, έκανε γνωστό: «πως έδειρε δύο Ελληνίδες που έβρισαν την Αλβανία».
Συγκεκριμένα μιλώντας στο Τop Channel, η Άντζελα Περιστέρη ρωτήθηκε εάν θεωρούσε πως θα είχε περισσότερες ευκαιρίες στην καριέρα της στην Ελλάδα, εάν έκρυβε την αλβανική της καταγωγή, με την ίδια να απαντάει κατηγορηματικά «Ναι».
Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής της εκπομπής τη ρωτάει: «Άντζελα ισχύει πως έδειρες δυο Έλληνες επειδή έβριζαν την Αλβανία»; με την ίδια να απαντά «Ελληνίδες, όχι Έλληνες».
Σε μια προσπάθεια να αιτιολογήσει την πράξη της συμπλήρωσε πως το ξεκίνημα της στην Ελλάδα ήταν δύσκολο διότι αντιμετώπιζε προκατάληψη εξαιτίας της αλβανικής καταγωγής της με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να εκραγεί και να προβεί σε αυτή την ενέργεια. «Δεν λέω πως δεν το άξιζαν, αλλά δεν θεωρώ πως αντέδρασα σωστά».
Καλεσμένη πάντως σε εκπομπή του ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφου Αριάν Τσάνι στο TV Klan, η Περιστέρη επανέλαβε κατηγορηματικά πως είναι Αλβανίδα, με τον Τσάνι να την προτρέπει να δηλώνει Ελληνίδα και φιλοαλβανή όπως ακριβώς κάνει ο ίδιος.

Προηγούμενο άρθροΠροσοχή-μην την πατήσετε: Έτσι κλέβουν χρήματα από λογαριασμούς -«Θύμα» και ο Βρεττός
Επόμενο άρθροΠ.Νίκας: Kαταβάλλεται προσπάθεια για νέα πρόσκληση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία