Αρχική Ν. Κορινθίας Δε συνέβη νέα κατάπτωση στη διώρυγα της Κορίνθου υποστηρίζει η εταιρεία διαχείρισής...

Δε συνέβη νέα κατάπτωση στη διώρυγα της Κορίνθου υποστηρίζει η εταιρεία διαχείρισής της

Η διοίκηση της εταιρείας “Διώρυγα Κορίνθου”, με ανακοίνωσή της διαψεύδει ότι σημειώθηκε νέα κατάπτωση στο κανάλι, στη θέση του Βιολογικού Καθαρισμού.

Τονίζει ότι όλο το υλικό που παρουσιάστηκε τις τελευταίες ώρες αφορά την τελευταία κατάπτωση, στις 3 Φεβρουαρίου του 2021, και όχι κάποια κατάπτωση που συνέβη τις τελευταίες ημέρες.

Η εταιρεία, ενημερώνει, ότι η “διαδικασία για την αποκατάσταση των πρανών, βρίσκεται στο στάδιο οριστικοποίησης της σύμβασης, με την ανάδοχο μελετητική εταιρεία, η οποία και θα ολοκληρωθεί εντός των ημερών”.

Υπενθυμίζεται ότι η διώρυγα της Κορίνθου είναι κλειστή από τον Ιανουάριο, λόγω των καταπτώσεων.Έχουν γίνει ουκ ολίγες συσκέψεις, ενώ υπήρξε και μετάβαση στον χώρο του ίδιου του πρωθυπουργού.

Έχει ήδη χαρακτηριστεί “ειδικό έργο, εθνικού επιπέδου” και συνδράμουν το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με πόρους ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, το λεγόμενο Υπερταμείο έχει εγγυηθεί την εργασία των υπαλλήλων, ενώ σε εξέλιξη είναι το επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης της διώρυγας και της αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος, παρεμβάσεις σχεδιάζει να κάνει άμεσα και η Περιφέρεια της Πελοποννήσου.