Αρχική Eπικαιρότητα Γλυκά Νερά: Η Καρολάιν γυρίζει στην Αλόννησο που αγάπησε

Γλυκά Νερά: Η Καρολάιν γυρίζει στην Αλόννησο που αγάπησε

Γλυκά Νερά: Η Καρολάιν γυρίζει στην Αλόννησο που αγάπησε

Η τελευταία πράξη ενός δράματος που συγκλόνισε (και εξακολουθεί να συγκλονίζει όσο οι δολοφόνοι είναι ελεύθεροι) όλη τη χώρα αναμένεται να παιχτεί σε λίγες ώρες.

Θρήνος και θλίψη παντού.

Στις 7.15 το πρωί έφτασε στο λιμάνι του Βόλου η σορός της άτυχης 20χρονης Καρολάιν που βρήκε φρικτό θάνατο μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά όταν εισέβαλαν κακοποιοί. Η σορός της έφτασε το πρωί της Παρασκευής (14/5/2021) στον Βόλο για να μεταφερθεί με το πλοίο της γραμμής στην Αλόννησο, όπου σήμερα θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της. Η τραγική μητέρα, μία φίλη της 20χρονης και συγγενείς μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού συνόδευσαν το φέρετρο της αδικοχαμένης κοπέλας. Η μητέρα της με δάκρυα στα μάτια και υποβασταζόμενη δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένειά της.

Το τελευταίο αντίο θα πουν το μεσημέρι, λίγο μετά τις 15.00 συγγενείς και φίλοι στην κοπέλα που στην προσπάθειά της να προστατεύσει το 11 μηνών παιδί της, θυσιάστηκε. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στην οποία εργάζεται ο σύζυγος της 20χρονης γυναίκας, θα παραμείνει κλειστή καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, σε ένδειξη πένθους.

1 6 Page 2

«Η εταιρεία Superior Air σε ένδειξη πένθους θα παραμείνει κλειστή αύριο 14/05/2021. Δε θα εκτελεστεί καμία πτήση εκτός από τις απαιτούμενες για τη μεταφορά του προσωπικού με ελικόπτερα στην κηδεία της Καρολάιν στην Αλόννησο» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανάρτηση στο Facebook.

H 20χρονη Καρολάιν με καταγωγή από το Ηνωμένο Βασίλειο μετακόμισε με τους γονείς της στην Αλόννησο, όπου έφτιαξαν το δικό τους σπίτι «στον παράδεισο» όπως συνήθιζε να λέει. Το κορίτσι μεγάλωσε στο νησί από την ηλικία των εννέα ετών και έφυγε πριν από λίγους μήνες, όταν αποφάσισε να κάνει οικογένεια με τον αγαπημένο της Μπάμπη.

Η Καρολάιν γυρίζει στην Αλόννησο που αγάπησε

Τρεις ληστείες οδηγούν στους δολοφόνους της 20χρονης

Το παζλ των κινήσεων, των χαρακτηριστικών, των συνομιλιών των τριών δολοφόνων της 20χρονης Καρολίνας συνθέτουν καθημερινά ο 33χρονος Μπάμπης και τουλάχιστον 20 αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Ο πιλότος βρίσκεται σχεδόν καθημερινά στο τμήμα που επιχειρεί να συλλάβει τους δολοφόνους της συζύγου του, δίνοντας λεπτομέρειες και στοιχεία που θυμάται σταδιακά, βοηθώντας τις έρευνες. Σύμφωνα με τα όσα μπόρεσε να αντιληφθεί τη στιγμή της βίαιης εισβολής και τα όσα ακολούθησαν μετά τη δέσμευσή του, κάνει λόγο για δύο μαυροντυμένους, ύψους περίπου 1,80, αδύνατους, που φορούσαν κουκούλες full face. Ο ένας κρατούσε ένα ασημένιο περίστροφο και ο δεύτερος ένα μαύρο πιστόλι, ενώ ο τρίτος ήταν κοντύτερος, ύψους περίπου 1,70, πιο ευτραφής, με περιλαίμιο μοτοσικλετιστή που είχε ανεβάσει μέχρι τα μάτια.

Ο «κοντός»… δολοφόνος

Ο «κοντός» ήταν αυτός που επιτέθηκε στην 20χρονη, την έδεσε πισθάγκωνα με μια μπλούζα και την πέταξε στο κρεβάτι μπρούμυτα. Ο Μπάμπης αλλά και οι αστυνομικοί εκτιμούν πως αυτός είναι ο δολοφόνος που έκλεισε με την μπλούζα και το χέρι του τη μύτη και το στόμα της Καρολίνας, οδηγώντας τη στο θάνατο. Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί, αναμένοντας πιθανά θετικά αποτελέσματα από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, σε επίπεδο εντοπισμό DNA και αποτυπωμάτων, σεσημασμένων ή «ορφανών», σαρώνουν την περιοχή για τον εντοπισμό υλικού από κάμερες ασφαλείας, επιχειρώντας να εντοπίσουν «παρείσακτους» στο χώρο. Σε ένα από αυτά τα βίντεο αποτυπώνονται οι παράξενες κινήσεις ενός άνδρα στις 05:20 τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, την ώρα που οι δράστες είχαν εισβάλει στο σπίτι της οικογένειας, σε μικρή απόσταση από εκεί. Φορούσε καπέλο τζόκεϊ και είχε ένα σακίδιο πλάτης, ενώ περπατούσε σε παράπλευρο δρόμο. Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν πρόκειται για τέταρτο άτομο που εκτελούσε καθήκοντα «τσιλιαδόρου» της συμμορίας των ληστών. Παράλληλα, οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση αναμένουν τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου και τη σάρωση των επικοινωνιών στην περιοχή το κρίσιμο χρονικό διάστημα.

Στο μεταξύ, μετά την επικήρυξη των δραστών με 300.000 ευρώ, δεκάδες έως εκατοντάδες πολίτες επικοινωνούν με τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες δίνοντας πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις έρευνες, ενώ κάποιοι πηγαίνουν και αυτοπροσώπως στους αξιωματικούς προκειμένου να κάνουν το ίδιο.

1 6 Page 6

Η Καρολάιν γυρίζει στην Αλόννησο που αγάπησε

Μαρτυρία 33χρονου

Ο 33χρονος πιλότος πήγε για δεύτερη φορά στο σπίτι του χθες προκειμένου να πάρει κάποια πράγματα, και έκανε κάποιες δηλώσεις: «Μας έδεσαν και τους είχαμε πει ήδη πού είναι τα χρήματα. Από εκείνη τη στιγμή και μετά… συνειδητοποίησα ότι η γυναίκα μου είναι νεκρή όταν μίλησα με την Αστυνομία, όταν ήρθαν οι αστυνόμοι μέσα και με έλυσαν. Η κορούλα μου ευτυχώς δεν έχει χτυπήσει, πήγε στο νοσοκομείο προληπτικά και ευτυχώς είναι καλά».

Αναφορικά με τις έρευνες ο 33χρονος βρίσκεται καθημερινά στη διάθεση των Αρχών και απαντά σε οποιαδήποτε ερώτηση ανακύπτει στην πορεία διερεύνησης της υπόθεσης, ανασύροντας από τη μνήμη του το παραμικρό που θα μπορούσε να βοηθήσει τους αστυνομικούς.

«15-20 αστυνομικοί δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, τώρα που μιλάμε, τις τρεις τελευταίες μέρες ήμασταν όλοι μαζί, δουλεύουν όλη μέρα, όλο το βράδυ, όλη μέρα. Η Αστυνομία, το Ανθρωποκτονιών. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τους βρει, είναι αυτά τα παιδιά».

Τρεις ύποπτες ληστείες

Ο «κατάλογος» δεκάδων ληστειών της τελευταίας 5ετίας που έχουν κοινά χαρακτηριστικά με αυτή που κατάληξε στη δολοφονία της 20χρονης Καρολίνας σχηματίζεται από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας. Ανάμεσα σε αυτόν τον κατάλογο είναι τρεις ληστρικές επιδρομές που καταγράφονται από τον Δεκέμβριο του 2020 έως και τα μέσα Απριλίου 2021, από μια «τριπλέτα» ληστών οι οποίοι είχαν εισβάλει στις οικίες ηλικιωμένων, όπου με ιδιαίτερη βιαιότητα είχαν αποσπάσει χρήματα και κοσμήματα.

Μία από αυτές ήταν στο Κορωπί, όταν τρεις δράστες με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπων είχαν εισβάλει σε μονοκατοικία, παραβιάζοντας παράθυρο. Ακινητοποίησαν έναν 86χρονο άνδρα, τον ξυλοκόπησαν και τον απειλούσαν προκειμένου να συνεργαστεί μαζί τους. Ο ηλικιωμένος τούς παρακαλούσε να μην του κάνουν κακό και τους έλεγε συνεχώς ότι δεν έχει κάτι πολύτιμο στο σπίτι. Οι δράστες αποχώρησαν αποσπώντας μικρό χρηματικό ποσό.

Παρόμοια εισβολή είχε καταγραφεί την ίδια περίοδο του Δεκεμβρίου, σε σπίτι ηλικιωμένων, 90 και 85 χρόνων, στην Αγία Παρασκευή. Οι τρεις δράστες, αφού έδεσαν τα θύματά τους, παρέμειναν αρκετή ώρα μέσα στο σπίτι. Απέσπασαν σημαντικό χρηματικό ποσό και στη συνέχεια διέφυγαν αφήνοντας δεμένο το ηλικιωμένο ζευγάρι.

Τον περασμένο Απρίλιο μια «τριάδα» ληστών είχε εισβάλει στο σπίτι 84χρονης στην Αρτέμιδα. Την έδεσαν με καλώδια, την ξυλοκόπησαν άγρια για να τους αποκαλύψει πού έχει κρυμμένα χρήματα και κοσμήματα. Επί δύο ώρες οι κακοποιοί, που φορούσαν κουκούλες, έψαχναν τους χώρους του σπιτιού της για να βρουν μετρητά και τιμαλφή. Αν και η ιδιοκτήτρια τους έλεγε ότι δεν είχε χρήματα, εκείνοι επέμεναν να τη χτυπούν. Εφυγαν αποσπώντας μόνο δύο χρυσές βέρες…

Οι αστυνομικοί προβαίνουν σε κατηγοριοποίηση παρόμοιων ληστρικών επιδρομών, τουλάχιστον 80 τον αριθμό, αναζητώντας ομοιότητες με τη μεθοδολογία των δολοφόνων της άτυχης κοπέλας. Εξετάζουν αν οι δράστες αυτών των ληστειών είχαν συλληφθεί και αν βρίσκονται ακόμη φυλακισμένοι, όπως επίσης αν και σε αυτές που είναι ανεξιχνίαστες έχουν ανιχνευθεί γενετικά ευρήματα και αποτυπώματα, τα οποία θα μπορούσαν να αντιπαραβληθούν με εκείνα που μπορεί να προκύψουν από την εξερεύνηση του σπιτιού της οικογένειας.

Τι αναφέρει η Διδάκτωρ Ψυχολογίας Θεοδώρα Παπαδοπούλου

Το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά έχει βυθίσει σε πένθος μια ολόκληρη κοινωνία που αναρωτιέται πως είναι δυνατόν ανθρώπινα όντα να μπορούν να  διαπράξουν ένα τέτοιο έγκλημα που ξεπερνά ακόμα και τα πιο φρικιαστικό σενάριο ταινίας θρίλερ.

Θύμα μια νεαρή μητέρα που άφησε την τελευταία της πνοή μπροστά στα έντρομα αθώα μάτια του παιδιού της που βρισκόταν δίπλα της. Η σπαρακτική κραυγή της μητέρας και το κλάμα του βρέφους δεν στάθηκαν ικανά να σταματήσουν το προμελετημένο σχέδιο των εγκληματιών. Στόχος ήταν η ληστεία ενός  σεβαστού χρηματικού ποσού ή υπήρχαν και άλλα κίνητρα που πυροδότησαν αυτή την αποτρόπαια βία; Τα ερωτηματικά αυτά γεννιούνται εξετάζοντας προσεχτικά τα στοιχεία που παραθέτει η αστυνομία και αποκαλύπτουν εκδηλώσεις μίσους που αποκλίνουν από τα προφανή αίτια.

Ο σκύλος της οικογένειας βρίσκεται κρεμασμένος μέσα στο σπίτι και ο άνδρας δένεται ασφυκτικά σε μια καρέκλα σαν να προετοιμάζεται να παρακολουθήσει το μαρτυρικό θάνατο της γυναίκας του. Η νεαρή κοπέλα τρομοκρατημένη από την απειλητική εισβολή αρχίζει να ουρλιάζει και ακολουθεί τη μοίρα του συζύγου της. Δένεται σφιχτά και βασανίζεται χωρίς έλεος μέχρι να αποκαλύψει που βρίσκονται τα χρήματα. Όμως ακόμα και όταν οι ληστές βρίσκουν τα χρήματα, το μαρτύριο της γυναίκας δεν σταματά. Το μαρτύριο του συζύγου της είναι να ακούει το βασανιστήριο της γυναίκας του χωρίς να είναι σε θέση να τη βοηθήσει. Η πληροφορία για το που βρίσκονται τα χρήματα αναζητείται αποκλειστικά από την άτυχη γυναίκα. Με απίστευτο μίσος και βία αφαιρούν τη ζωή της γυναίκας και αποχωρούν. Θύμα αυτού του στυγερού εγκλήματος είναι και το 11 μηνών βρέφος που βίωσε το μαρτύριο και το θάνατο της μητέρας του. Μια σκηνή που θα θαφτεί στα άδυτα του ασυνειδήτου και θα το σημαδέψει για όλη του τη ζωή.

Μπορείτε να δείτε την συνέχεια του άρθρου της ΕΔΩ

Η Καρολάιν γυρίζει στην Αλόννησο που αγάπησε

Πηγή: thenewspaper.gr