Αρχική Eπικαιρότητα Eργαζόμενοι Lidl: Μαζικά κρούσματα κορωνοϊού σε καταστήματα -Στη δουλειά χωρίς rapid test!

Eργαζόμενοι Lidl: Μαζικά κρούσματα κορωνοϊού σε καταστήματα -Στη δουλειά χωρίς rapid test!

Σε σοβαρή καταγγελία προχωρά το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ LIDL ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του:

Δεύτερον, η επιχείρηση έστειλε  στη δουλειά τους υπόλοιπους εργαζόμενους χωρίς να έχουν κάνει πρώτα ούτε το rapid test!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Συνάδελφοι-ισσες

Τα πρωτόκολλα διασποράς της πανδημίας του νέου κορονοίου που εφαρμόζει Κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία βρίσκονται σε πλήρη εφαρμογή και όπως φαίνεται είναι άκρως αποτελεσματικά και στα LIDL.  Τι και αν το προηγούμενο διάστημα το σωματείο μας αλλά και κλαδικά σωματεία στο εμπόριο σε όλη την Ελλάδα έχουμε καταγγείλει την LIDL αλλά και τους υπόλοιπους σουπερ μαρκετάδες για τα πρωτόκολλα που εφαρμόζουν, τι και αν το σωματείο μας κατέθεσε επίσημα υπόμνημα στην εταιρεία για τα ελάχιστα αναγκαία μέτρα που θα πρέπει να πάρει η πολυεθνική σε περίπτωση κρούσματος σε κατάστημα, ’’ο καλός,, και ‘’Τοπ,, Εργοδότης μας φαίνεται πως  δεν ιδρώνει καν το  ‘’αυτί,, του.

Τα μαζικά κρούσματα κορονοίου που εμφανίστηκαν το ένα μετά το άλλο στα καταστήματα των Κάτω Πατησίων και του Περιστερίου είναι ακριβώς αποτέλεσμα  εφαρμογής των υγειονομικών πρωτόκολλων, που υποτίθεται ότι διασφαλίζουν  τη μη διασπορά του ιού.

Βεβαίως συνάδελφοι πρέπει να συγχαρούμε την εργοδοσία αφού φρόντισε να μην χαλάσει το Πάσχα  των εργαζόμενων στα Κάτω Πατήσια αφού τους ενημέρωσε ότι την ημέρα εκείνη άλλοι τέσσερις   εργαζόμενοι του καταστήματος βρέθηκαν θετικοί στον κορονοίο ως συνέχεια των τριών κρουσμάτων τη Μεγάλη Τετάρτη   φροντίζοντας δε να τους στείλει  στη δουλειά χωρίς να έχουν κάνει πρώτα ούτε το rapid test την Τετάρτη 5 Μάη, στο δε Περιστέρι εμφανίστηκαν σωρευτικά 8 κρούσματα, για κλείσιμο του καταστήματος βέβαια ούτε λόγος!

ΤΙ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔH?
ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

Συνάδελφοι-ισσες

Κάνουμε σαφές σε όλους σας ότι δεν θα σταματήσουμε  το επόμενο διάστημα να αποκαλύπτουμε την εταιρεία, δεν θα τους αφήσουμε σε ‘’χλωρό κλαρί,, και να πιέζουμε σε κάθε κατεύθυνση για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΤΟ Δ.Σ.