Αρχική Eπικαιρότητα Μετακίνηση εκτός νόμου: Μόνο με self test ή εμβόλιο

Μετακίνηση εκτός νόμου: Μόνο με self test ή εμβόλιο

Πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν το άνοιγμα για τη μετακίνηση από νομό σε νομό, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα απελευθερωθεί στις 15 Μαΐου, όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, αλλά… εδώ θα υπάρχει μια αξιοσημείωτη λεπτομέρεια!

Δεν θα είναι εντελώς ελεύθερη αυτή η μετακίνηση.

Το νέο σενάριο που έχει διαρρεύσει θέλει μετακίνηση εκτός νομού με εμβόλιο ή self test!

Πιο αναλυτικά, όπως μάλιστα γράφει σήμερα η Καθημερινή, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξει η μετακίνηση εκτός νομού, μόνο με self test ή για εμβολιασμένους. Μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού και σε όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

«Στις 15 Μαΐου που θα ανοίξει ο τουρισμός θα ανοίξουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις» είπε χαρακτηριστικά η κ. Πελώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Για το ενδεχόμενο δε κατάργησης των SMS, η ίδια επισήμανε πως από τις 15 Μαΐου και μετά «θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να επανεξεταστεί».

Πάντως, η ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε πριν τις ημέρες του Πάσχα, αναφέρει πως έως τις 10 Μαΐου απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας. Στην περίπτωση της Αττικής η μετακίνηση δεν επιτρέπεται εκτός των ορίων της Περιφέρειας και από ή προς την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

Στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια πισωγυρίσματος όπως δείχνει το πρόσφατο παράδειγμα με το αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε στην Κάλυμνο.