Αρχική Eπικαιρότητα Kαιρός: Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Kαιρός: Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές σε ανατολικά και νότια, σποραδικές καταιγίδες σε Κυκλάδες και Κρήτη, ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην υπόλοιπη χώρα, ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, θερμοκρασία σε άνοδο με εξαίρεση στις Κυκλάδες και στην Κρήτη όπου θα σημειώσει μικρή πτώση.

Σήμερα Κυριακή των Βαΐων 25 Απριλίου 2021 προβλέπονται τοπικές βροχές σε Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Ανατολική Πελοπόννησο και σποραδικές καταιγίδες σε Κυκλάδες και Κρήτη.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη Βόρεια Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών σε Μακεδονία, Θράκη, νησιά Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών, αλλά με γρήγορη βελτίωση περιμένουμε την Κυριακή των Βαΐων στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.