Αρχική Περ. Πελοποννήσου Γ. Οικονόμου: Σχεδιάζουμε πολιτική εξωστρέφειας για την Πελοπόννησο

Γ. Οικονόμου: Σχεδιάζουμε πολιτική εξωστρέφειας για την Πελοπόννησο

“Βρίσκομαι σήμερα εδώ για συζητήσουμε με του περιφερειάρχη Πελοποννήσου βασικά θέματα υποδομών στον πρωτογενή τομέα που η Πελοπόννησος είναι ιδιαίτερα δυναμική”, δήλωσε από την Τρίπολη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Οικονόμου.

“Προτεραιότητά μας είναι να σχεδιαστεί πολιτική εξωστρέφειας, που θα δυναμώσει το εισόδημα των παραγωγών” επεσήμανε ο κ. Γιάννης Οικονόμου και τόνισε, πως “θα αξιοποιηθούν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Νέας ΚΑΠ με στόχο την αναπροσαρμογή και την μετάβαση στο νέο μοντέλο”.

Για τις καλλιέργειες, που έχουν πληγεί από τον παγετό της 10ης Απριλίου, ο υφυπουργός, δήλωσε, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αναζητηθούν τρόποι, ώστε να αποζημιωθούν, είτε μέσω ΕΛΓΑ, είτε μέσω άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, αφού γίνει η καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών”.

Ο κ. Νίκας, περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι “στην συνάντηση εργασίας με τον κ. Οικονόμου συζητήθηκαν ζητήματα των αρδευτικών δικτύων της Πελοποννήσου που δεν είχαν μέχρι σήμερα τον βηματισμό που έπρεπε και τρόποι επιτάχυνσης διαδικασιών για την Πελοπόννησο που είναι το Κέντρο παραγωγής Μεσογειακών προϊόντων”.

Στο πρόγραμμα του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης έχει συναντήσεις με τον Δήμαρχο Τρίπολης Κωνσταντίνο Τζιούμη με αγροτικούς, αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής.