Αρχική Ν. Αχαΐας Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων – Πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ το σύνολο της...

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων – Πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ το σύνολο της ζημιάς

Το Χιονοδρομικό που αποτελεί τον πυλώνα της τουριστικής οικονομίας μιας πόλης που έχει κάνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια στον χειμερινό τουρισμό, δεν λειτούργησε όλο τον χειμώνα εξαιτίας της πανδημίας.

Ακόμα και τις μέρες εκείνες που ήταν να ανοίξει αποκλειστικά για τους αθλητές της χιονοδρομίας, με αυστηρά περιοριστικά μέτρα, με ραντεβού για προπονήσεις και πρωτόκολλα, αυτό κράτησε για μόλις πέντε μέρες.

Στη συνέχεια έκλεισε ξανά. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων Αλέξη Άγριο, κάνοντας έναν μίνι υπολογισμό στον πιο καταστροφικό χειμώνα της ιστορίας του κέντρου, τώρα που αυτός έφτασε στο τέλος του, η οικονομική ζημιά για την επιχείρηση είναι πάρα πολύ μεγάλη.

«Το ύψος της ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο ευρώ και αναφερόμαστε μόνο για τα χρήματα που χάθηκαν από το Χιονοδρομικό. Αν υπολογίσουμε και τη ζημιά που έγινε στις επιχειρήσεις που σχετίζονται αποκλειστικά με τη λειτουργία του Χιονοδρομικού, τότε το ύψος του ποσού αυτού ανεβαίνει και άλλο».

Όμως πέρα από την επιχείρηση και τη ζημιά που έπαθε χωρίς να ανοίξει ποτέ τον φετινό χειμώνα εξαιτίας της πανδημίας και του lockdown, υπάρχουν και εργαζόμενοι στην περίπτωση του Χιονοδρομικού.

Χωρίς εισόδημα εδώ και μήνες οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι

Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών εργάζονταν με συμβάσεις. Οι εργαζόμενοι αυτοί πήραν έτσι τα χρήματα αναστολής του περασμένου Απριλίου και του Μαΐου και από εκεί και πέρα έμειναν στον αέρα!

Δεν δικαιούνταν τίποτα από τη στιγμή που η επιχείρηση έκλεισε τον περασμένο Μάιο, χωρίς να ανοίξει ποτέ λόγω της κατάστασης. Κατά συνέπεια οι εργαζόμενοι με κλειστή την επιχείρηση δεν μπορούσαν να μπουν σε συμβάσεις και έτσι δεν είχαν την δυνατότητα για όλους αυτούς τους μήνες που ακολούθησαν να πάρουν τα 534 ευρώ της αναστολής.

Κάτι που δεν αναμένεται να αλλάξει ούτε τους επόμενους μήνες, τουλάχιστον, έως τον ερχόμενο χειμώνα, όπου το Χιονοδρομικό θα παραμένει κλειστό. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς υπάρχει θέμα επιβίωσης για τους εργαζόμενους αυτούς και τις οικογένειες τους, τόσους μήνες χωρίς εισόδημα.

Για αυτό και το Χιονοδρομικό σε συνεννόηση με τον δήμο Καλαβρύτων διεκδικεί έκτακτη επιχορήγηση για την καταστροφή που υπέστη, μένοντας κλειστή ως επιχείρηση για τόσους μήνες με κρατική εντολή.

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων - Πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ το σύνολο της ζημιάς

Θα ήταν η μεγαλύτερη και ίσως η πιο κερδοφόρα σεζόν

Και όλα αυτά σε ένα χειμώνα που κάτω από διαφορετικές καταστάσεις ίσως να ήταν και ο πιο εμπορικός για την επιχείρηση, καθώς το χιόνι ξεκίνησε από τις αρχές Δεκεμβρίου και κράτησε έως τα τέλη Μαρτίου.

Θα ήταν δηλαδή η μεγαλύτερη σεζόν των τελευταίων χρόνων καθώς όλους αυτούς τους μήνες, θα λειτουργούσαν οι περισσότερες από τις εγκαταστάσεις του κέντρου, κάτι που σημαίνει ότι μάλλον θα βούλιαζε από τον κόσμο, σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο.

flamis.gr