Αρχική Ν. Αχαΐας ΠΑΤΡΑ: Εκλεισαν 4 τμήματα σε δύο σχολεία! Μαθητές είχαν κάνει τεστ, βγήκαν...

ΠΑΤΡΑ: Εκλεισαν 4 τμήματα σε δύο σχολεία! Μαθητές είχαν κάνει τεστ, βγήκαν αρνητικοί… αλλά είχαν κορονοϊό!

Τέσσερα τμήματα σε δύο Λύκεια της Πάτρας έκλεισαν από χθες εξαιτίας θετικών κρουσμάτων σε μαθητές, οι οποίοι την περασμένη Δευτέρα είχαν επιστρέψει στα σχολεία τους με αρνητικά self test, όμως τις επόμενες ημέρες παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα και βρέθηκαν θετικοί.

Όπως ήταν αναμενόμενο η επιστροφή των μαθητών των Λυκείων στα θρανία και στην δια ζώσης εκπαίδευση δεν μπορεί να «αποκοπεί» από την πανδημία, η οποία εξακολουθεί να κάνει αισθητή την παρουσία της και στην Αχαΐα. Χθες, οι μαθητές έπρεπε να επιδείξουν το δεύτερο κατά σειρά self test το οποίο πραγματοποίησαν στα σπίτια τους, ενώ την Δευτέρα θα είναι ο επόμενος έλεγχος.
Την ίδια ώρα συνεχίστηκαν και χθες οι καταλήψεις σε Λύκεια της Πάτρας. Συνολικά επτά σχολεία έμειναν κλειστά και οι μαθητές συνέχισαν τα μαθήματά τους μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Στο μεταξύ την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, προκάλεσαν μία σειρά από fake news, που τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και αφορούν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ.
Σύμφωνα με τις διαδικτυακές αυτές φήμες σε περίπτωση που ένας μαθητής βρεθεί δεύτερη φορά θετικός σε Self test μπαίνει σε «δομή covid”.
Η διακίνηση τέτοιου είδους πληροφοριών κινητοποίησε άμεσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που προχώρησε στην διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με ερευνώμενο αδίκημα τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

flamis.gr

Προηγούμενο άρθροΕμβόλιο Pfizer: Γιατί θα χρειαστεί και τρίτη δόση
Επόμενο άρθροΑναστέλλονται οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson στην Ελλάδα