Αρχική Eπικαιρότητα Εργαζόμενοι Lidl: Αποφάσισαν κινητοποιήσεις

Εργαζόμενοι Lidl: Αποφάσισαν κινητοποιήσεις

Το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στα Lidl αποφάσισε ομόφωνα κατά της διάρκεια της συνεδρίασης του που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11-04-21 τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις  που έχουν εξαγγείλει τα κλαδικά σωματεία στο εμπόριο στο Ν. Αττικής την Πέμπτη 22 Απριλίου και στην συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 13.00.

Σε ανακοίνωση αναφέρουν:

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση να δώσουν δυναμικά το παρών στη κινητοποίηση να βροντοφωνάξουμε ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!  ΔΕΝ ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ!

Η Κυβέρνηση ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο φέρνοντας τις ανατροπές του αιώνα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Ετοιμάζονται να επιβάλουν την 10ωρη εργασία και την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών την  πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων το  τσάκισμα του ασφαλιστικού, την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι, αμέτοχοι. Έχουμε και φωνή και δύναμη προετοιμαζόμαστε για την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση για τις 6 Μαΐου. Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την συνδικαλιστική ηγεσία της Γ.Σ.Ε.Ε. η οποία έδρασε σαν <λαγός> της Κυβέρνησης αρνούμενη να πάρει απόφαση για απεργία στις 6 Μάη. Καλούμε όλα τα σωματεία, εργατικά κέντρα, Ομοσπονδίες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων να απομονώσουν όλους αυτούς που ετοιμάζονται να βάλουν ταφόπλακα στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα και να κηρύξουν απεργία για της 6 Μάη.»