Αρχική Eπικαιρότητα Self tests: Ποιοι παίρνουν σειρά για να τα κάνουν υποχρεωτικά

Self tests: Ποιοι παίρνουν σειρά για να τα κάνουν υποχρεωτικά

Medical staff collects swab samples to test for the COVID-19 coronavirus at Syntagma metro station, in Athens, December 14, 2020 / Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον Covid-19 στο μετρό Συντάγματος, Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου, 2020

ετά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των Λυκείων που κάνουν υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα self tests για να μπορούν να συμμετέχουν στη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων, σειρά παίρνουν κι άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση η χρήση των self tests για:

  • τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο
  • τους εργαζόμενους σε υπηρεσίες delivery
  • τους οδηγούς λεωφορείων
  • τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα πρέπει να δηλώνουν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να επιδεικνύουν το αρνητικό τεστ στη δουλειά τους, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πόσο συχνά θα κάνουν self tests.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα υποχρεωτικά self tests θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως βοηθητική λύση και για μερική έξοδο ενόψει Πάσχα, με αυστηρούς δειγματοληπτικούς ελέγχους στα διόδια.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο μάλιστα που αναμένεται το άνοιγμα της εστίασης και του τουρισμού, τα self tests αναμένεται να γίνονται μια φορά την εβδομάδα και για τους εργαζόμενους στους συγκεκριμένους τομείς, μέχρι να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης με τους εμβολιασμούς.

Προηγούμενο άρθροΔήμος Κορινθίων 2,3 εκ ευρώ για τους δικαιούχους ΤΕΒΑ- Ξεκινά αύριο η διανομή από την Κόρινθο
Επόμενο άρθροΠάσχα: H πρόταση της Εκκλησίας για την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση