Αρχική Eπικαιρότητα Μαθητής δεν ήθελε να κάνει self test και η μητέρα του μήνυσε...

Μαθητής δεν ήθελε να κάνει self test και η μητέρα του μήνυσε το λυκειάρχη

Σκηνικό έντασης επικράτησε έξω από σχολείο της Θεσσαλονίκης όταν ομάδα πολιτών συγκεντρώθηκε για να συμπαρασταθεί σε μητέρα που ζητούσε να επιτραπεί στον γιο της η είσοδος χωρίς να έχει μαζί του την προβλεπόμενη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test. Το περιστατικό σημειώθηκε μπροστά από το 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου το μεσημέρι της Τετάρτης.

 Ακολούθως η μητέρα του μαθητή Σοφία Ρωμαίου, υπέβαλε μήνυση σε βάρος του διευθυντή του σχολείου. Ωστόσο με προφορική εντολή εισαγγελέα δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου. Το μεσημέρι της Τετάρτης μια ομάδα περίπου τριάντα ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από το σχολείο για να εκφράσει τη συμπαράστασή της στην κυρία Ρωμαίου. Τα μέλη της ομάδας αυτοαποκαλούνται «θεματοφύλακες του Συντάγματος». Μάλιστα κάποιοι από αυτούς φορούσαν στρατιωτικούς μπερέδες. Όταν είδαν να καταφτάνει έξω από το σχολείο ένα περιπολικό της Αστυνομίας το περικύκλωσαν και ζητούσαν από το πλήρωμά του να συλλάβει τον διευθυντή. Αγνοούσαν ως φαίνεται την προφορική εντολή του εισαγγελέα.

«Δεν αποδέχομαι ούτε το test covid ούτε καμία υπεύθυνη δήλωση. Όταν κάνουμε υπεύθυνες δηλώσεις γινόμαστε συνυπεύθυνοι στο ότι συμφωνούμε σε οποιαδήποτε μέτρα θέλει να πάρει η κυβέρνηση. Θέλουμε τα παιδιά μας να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους χωρίς καμία ιατρική πράξη και χωρίς κανένα covid test»,  δήλωσε στο thestival.gr η Σοφία Ρωμαίου.

Σημειώνεται πως η ομάδα των «θεματοφυλάκων» προκάλεσε ένταση έξω από το σχολείο με αποτέλεσμα να κληθούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ένας από τους «θεματοφύλακες» οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση. Λίγο αργότερα έξω από το Α.Τ Ευόσμου συγκεντρώθηκαν οι «θεματοφύλακες» μαζί με τη μητέρα του μαθητή. «Δεν είμαστε αρνητές του κορωνοϊού αλλά είμαστε θεματοφύλακες του συντάγματος», φώναζαν προς τους δημοσιογράφους κάποιοι από τους «θεματοφύλακες».

Thestival.gr Ένταση στον Εύοσμο από γονείς για τα self test

Πηγή: thestival.gr

Προηγούμενο άρθροΚαταργείται το 13033
Επόμενο άρθροΤο Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο συμμετέχει στην 1η Διεθνή Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας