Αρχική Eπικαιρότητα Γεραπετρίτης: Από την Πέμπτη ξεκινάει η διάθεση χιλιάδων self tests σε πολλές...

Γεραπετρίτης: Από την Πέμπτη ξεκινάει η διάθεση χιλιάδων self tests σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων

Ο υπουργός Επικρατείας απάντησε για το πώς θα κινηθούμε το Πάσχα

Από την προσεχή Πέμπτη 15 Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση των χιλιάδων self test σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων, σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open TV ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Είμαστε πολύ πιο κοντά στην ελευθερία, ωστόσο είναι νωρίς να μιλήσουμε για το Πάσχα. Έχουμε στην διάθεσή μας όπλα όπως ο εμβολιασμός και τα self test. Μέσα στην εβδομάδα από την Πέμπτη θα διατεθούν self test και σε άλλες κατηγορίες πολιτών , σε 900.000 εργαζόμενους και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Σε τράπεζες, δικαστήρια, λιανεμπόριο και στην ανοιχτή εστίαση» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά το μέλος της κυβέρνησης.

Πρόσθεσε δε, ότι από τα πρώτα στοιχεία αποδεικνύεται ότι τα self test είναι αποτελεσματικά, ενώ αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, κάλεσε τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να μην διστάζουν και να πάνε να εμβολιαστούν, κάτι που είχε κάνει προ ημερών και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Τέλος κληθείς να σχολιάσει τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται, ιδίως τις βραδινές ώρες από νεαρά άτομα, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «έλεγχοι γίνονται αλλά θα πρέπει και οι νεότερης ηλικίας πολίτες που αισθάνονται άτρωτοι να είναι προσεκτικοί».