Αρχική Ν. Αρκαδίας Διαδικτυακά σεμινάρια Προσωπικής και Επαγγελματικής Ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης...

Διαδικτυακά σεμινάρια Προσωπικής και Επαγγελματικής Ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας με θέμα: «Πρόληψη κατ’ οίκον: Από το Α ως το Ω».

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη», σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, πρόκειται να υλοποιήσει δύο διαδικτυακά βιωματικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα:

«Πρόληψη κατ’ οίκον: Από το Α ως το Ω».

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η ενδυνάμωση, υποστήριξη και φροντίδα των ίδιων των
εκπαιδευτικών σε αυτό το ιδιαίτερο διάστημα διαρκών ανατροπών της πραγματικότητας, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Με αυτό προωθείται η ανάπτυξη των ατομικών, κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων που συμβάλλουν στη θετική προσαρμογή, στην ψυχική ανθεκτικότητα και στην ψυχική ευεξία, αξιοποιώντας τις βασικές αρχές της θετικής ψυχολογίας. Επιπλέον, η διαδικασία αυτή θα αποτελέσει ερέθισμα για τον εμπλουτισμό της εξ
αποστάσεως επικοινωνίας με τους μαθητές τους.

Το ομώνυμο εκπαιδευτικό υλικό που θα αξιοποιηθεί έχει δημιουργηθεί από το Κέντρο
Πρόληψης Δήμου Αθηναίων «Αθηνά Υγεία» και διαθέτει την έγκριση του Ι.Ε.Π.
Κάθε σεμινάριο περιλαμβάνει έξι σύγχρονες συναντήσεις διάρκειας μιάμισης ώρας, μέσω της εφαρμογής Zoom, παράλληλα με ασύγχρονη ατομική επεξεργασία σχετικού υλικού.

Επισημαίνεται ότι οι έξι διαδικτυακές συναντήσεις και η ατομική επεξεργασία του υλικού αποτελούν έναν ενιαίο επιμορφωτικό κύκλο, επομένως οι εκπαιδευτικοί που δηλώνουν συμμετοχή χρειάζεται να συμμετέχουν σε όλες.

Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων, θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής διάρκειας 30 ωρών στους εκπαιδευτικούς που θα τα παρακολουθήσουν.
Ημερομηνίες διεξαγωγής των σεμιναρίων:
Πέμπτη, 15 Απριλίου, Τρίτη, 20 Απριλίου, Πέμπτη, 22 Απριλίου, Πέμπτη, 13 Μαΐου,
Πέμπτη, 20 Μαΐου, Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021.

Ώρα διεξαγωγής για την Πρωτοβάθμια: 7:00 – 8:30 μμ.

Ώρα διεξαγωγής για την Δευτεροβάθμια: 5:00 – 6:30 μμ.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στο κάθε σεμινάριο θα είναι τα 14 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Α)Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας(Δημοτικά και Νηπιαγωγεία)

Συντονίστρια για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Τραχανά Φωτεινή, Κοινωνιολόγος, Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης.

Δηλώσεις συμμετοχής στη φόρμα:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc4xjqre5abbgTABC9FoBJSLG61NIrutIUMzUlND2h6WpLyaw/viewform?usp=sf_link

Β) Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας.
Συντονίστρια για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Βουδούρη Μαρία, Ψυχοπαιδαγωγός, Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης.

Δηλώσεις συμμετοχής στη φόρμα:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeu96sI58vcbgIy7ONYsaM0ZSq1NZfcOqBdBH63ps9dP4ADlg/viewform?usp=sf_link

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αρκαδίας «Ανέλιξη», τηλέφωνο-fax: 2710 235243,
e-mail: kpnna_@otenet.gr.

Δηλώσεις συμμετοχής έως και την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021.