Αρχική Eπικαιρότητα Έρχεται η «έξυπνη μάσκα»: Θα χτυπάει συναγερμός αν ξεχάσουμε να τη φορέσουμε...

Έρχεται η «έξυπνη μάσκα»: Θα χτυπάει συναγερμός αν ξεχάσουμε να τη φορέσουμε (vid)

Πηγή: https://www.newmoney.gr


Σχεδιάστηκε από το Hirdaramani Group, το Sri Lanka Institute of Nanotechnology και την κινεζική CirQ Technologies και έγινε γνωστή από τον επίσημο λογαριασμό του Παγκόσμιου Οικονομικό Φόρουμ στο Twitter

Ενα βίντεο από τον επίσημο λογαριασμού του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Twitter δημιουργεί αισθηση γύρω από τη “νέα έξυπνη μάσκα του μέλλοντος” η οποία ενημερώνει πότε πρέπει να πλυθεί, εάν τη φοράτε σωστά, ενώ ειδοποιεί με αλάρμ στο κινητό εάν την ξεχάσετε στο σπίτι.

Η «έξυπνη μάσκα» με την ονομασία «BreathTech-S3» σχεδιάστηκε από τον βιομηχανικό όμιλο Hirdaramani Group σε συνεργασία με το Sri Lanka Institute of Nanotechnology (SLINTEC) και την κινεζική CirQ Technologies.

Η μάσκα ενσωματώνει στρώμα φίλτρων και διαθέτει επίσης ένα στρώμα ειδικού αντιβακτηριακού υγρού για πρόσθετη προστασία. Με ειδοποιήσεις αξιολόγησης σε πραγματικό χρόνο, η BreathTech-S3 ελαχιστοποιεί την είσοδο αερολυμάτων και μικροσταγονιδίων. Τα πλεονεκτήματα από τη χρήση της για το περιβάλλον είναι επίσης σημαντικά, αφού θα μειωθεί δραστικά η ποσότητα της παραγωγής των μασκών μίας χρήσης οι οποίες καταλήγουν να γεμίζουν τους σκουπιδότοπους, αναφέρει η κατασκευάστρια κοινοπραξία.

Το γεγονός πως η μάσκα μπορεί να “καταλάβει” εάν τη φοράμε ή όχι έχει εγείρει ερωτήματα για το εάν θα μπούμε σιγά-σιγά σε ένα Οργουελικό σύστημα “κοινωνικού σκόρ” το οποίο ήδη χρησιμοποιείται στην κομμουνιστική Κίνα.

Η κυβέρνηση της συγκεκριμένης χώρας έχει ήδη συνδέσει την εφαρμογή της παρακολούθησης του κορωνοϊού με το εν λόγω σύστημα, με επιβολή προστίμων και κυρώσεων σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες social distancing και δεν φορούν μάσκα.

Το κλαμπ των δισεκατομμυριούχων του Νταβός φαίνεται πως προωθεί τη νέα ατζέντα της “νέας κανονικότητας” με την καθημερινή χρήση μάσκας. Ο ιδρυτής του Φόρουμ, Κλάους Σουάμπ, υποστηρίζει στο βιβλίο του “Covid-19: The Great Reset”, πως ο κόσμος δεν πρόκειται να επιστρέψει ποτέ σε αυτό που ήταν.

Ο Σουάμπ υποστήριξε πως η νέα και τέταρτη βιομηχανική επανάσταση θα «οδηγήσει στη σύζευξη της φυσικής, βιολογικής και ψηφιακής μας υπόστασης».