Αρχική Ν. Αχαΐας Αμβρόσιος: «Συνταγή καταστροφής… και προδοσίας» – Για ποιο λόγο το είπε

Αμβρόσιος: «Συνταγή καταστροφής… και προδοσίας» – Για ποιο λόγο το είπε

Με σύντομη ομιλία του στους Χαιρετισμούς της Φανερωμένης Αιγίου, ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος επανήλθε στο προσκήνιο της επικαιρότητας, μετά από τρίμηνη σιωπή που ο ίδιος ο γηραιός ιεράρχης επέλεξε, απογοητευμένος από τις «χαμένες μάχες» που έδωσε σε κρίσιμα θέματα για την  Ορθοδοξία και την Πατρίδας

Σε κήρυγμά του, με πόνο ψυχής -όπως είπε- επειδή δεν μπορεί  να ατενίζει  το θέαμα,  στους Χαιρετισμούς της Παναγίας, ενώ οι ναοί άλλοτε ήσαν κατάμεστοι,  σήμερα να έχουν μόλις 20 –  30 άτομα, υποστήριξε πως «αλλοιώθηκε το περιεχόμενο της πίστης και η ηγεσία της Εκκλησίας πρόδωσε την αποστολή της, δηλαδή η Ορθοδοξία στην Ελλάδα προδόθηκε από την εκκλησιαστική της διοίκηση, από τούς αρχιερείς της Ιεράς Συνόδου» .

Με ευθύτητα  εξήγησε μάλιστα  ποια είναι η αλλοίωση και ποια η προδοσία, λέγοντας: «Οι πολιτικοί και εκκλησιαστικοί παράγοντες δυστυχώς είπαν στον άνθρωπο ότι ο κορονοϊός είναι μεγάλος κίνδυνος, μεταδίδεται πολύ εύκολα, κινδυνεύει και να  κλεισθεί στο σπίτι του. Άφησε τον Θεό, την Εκκλησία, την Παναγία, τους Αγίους και κλείσου στον εαυτό σου για να σωθείς, ως μία συνταγή καταστροφής».

Ο πρώην δεσπότης της περιοχής, πρόσθεσε επ’ αυτού, πως αντί ο κόσμος να είναι  γονατιστός σε κατάμεστες εκκλησίες και να παρακαλά τη Θοετόκο έχει κλεισθεί στα σπίτια του και προσπαθεί να επιβιώσει χωρίς τον Θεό. «Αυτό είναι η πλάνη την οποία βιώνουμε» κατέληξε.

Ο κ. Αμβρόσιος τα έβαλε όμως και με πιστούς, οι οποίοι συνεπείᾳ του κορονοϊού έχουν υποστεί πανικό και μεταβαίνουν στους ναούς με «δαιμονικής εμπνεύσεως μάσκα» και  τηλεφωνούν αμέσως στην Αστυνομία, καταγγέλλοντας όσους δεν τη φορούν!

Πελοπόννησος

Προηγούμενο άρθροΠΑΤΡΑ: Ντου σε καφέ από 10 αστυνομικούς! Κλειδώθηκαν μέσα οι πελάτες! Εκλήθη κλειδαράς και άνοιξε την πόρτα για συλλήψεις
Επόμενο άρθροΣτην Τρίπολη στο τέλος Απριλίου ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου