Αρχική Eπικαιρότητα Ξεκινά η απευθείας διανομή rapid tests στις δημόσιες και ιδιωτικές προνοιακές δομές

Ξεκινά η απευθείας διανομή rapid tests στις δημόσιες και ιδιωτικές προνοιακές δομές

Οι απαιτούμενες μηνιαίως ποσότητες σε rapid tests για τις δομές ηλικιωμένων σε όλη τη χώρα θα διανέμονται στα κοντινότερα αυτών νοσοκομεία

Ξεκινά η απευθείας διανομή rapid tests σε όλες τις εποπτευόμενες δομές από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, επισημαίνει ότι, «χωρίς καθυστερήσεις και διαλείμματα, το υπουργείο φρόντισε να εξασφαλίσει σχεδόν 140.000 rapid tests από το ΙΦΕΤ, προκειμένου να συνεχίσει αδιάλειπτα η διανομή στις προνοιακές δομές, που εποπτεύει, παρά το γεγονός ότι στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων ο εμβολιασμός έχει ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία, ενώ συνεχίζεται, σύμφωνα με τον προγραμματισμό στις δομές χρονίως πασχόντων».

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου θα παραλαμβάνουν μηνιαία τις αναγκαίες ποσότητες rapid tests και θα τις διαθέτουν σε όλες τις δημόσιες δομές ηλικιωμένων, χρονίως πασχόντων και ΑμεΑ, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ), στα Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), σε ξενώνες αστέγων και στα Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης (ΚΑΑ), σε όλη την επικράτεια.

Παράλληλα, σε συμφωνία με το υπουργείο Υγείας, οι απαιτούμενες μηνιαίως ποσότητες σε rapid tests για τις δομές ηλικιωμένων σε όλη τη χώρα θα διανέμονται στα κοντινότερα αυτών νοσοκομεία, προκειμένου να τα παραλαμβάνουν από εκεί οι δομές.

Η κυρία Μιχαηλίδου δήλωσε: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό όλοι οι συνάνθρωποί μας και, κυρίως οι πιο ευάλωτοι, να έχουν δωρεάν, τακτική, εβδομαδιαία πρόσβαση σε rapid tests, ώστε να διασφαλίζουμε την έγκαιρη αντιμετώπιση, αλλά και διακοπή της γραμμής μετάδοσης. Γι’ αυτό, πιέσαμε και καταφέραμε να θεσπίσουμε τη δωρεάν προμήθεια rapid tests σε όλες τις δομές που φιλοξενούνται ευάλωτοι συμπολίτες μας.

Πλέον, οι δομές μπορούν, χωρίς αναμονές και καθυστερήσεις, να διενεργούν οι ίδιες rapid test στους ωφελούμενους, αλλά και τους εργαζομένους τους. Καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων και των εργαζομένων σε δομές πρόνοιας βαίνει προς ολοκλήρωση, συνεχίζουμε να θωρακίζουμε τις δομές, που εποπτεύουμε, παρέχοντάς τους όλα τα αναγκαία μέσα για την προστασία των πλέον ευάλωτων. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τις υπηρεσίες του υπουργείου που ανταποκρίθηκαν με ταχύτητα και επαγγελματισμό στην απαιτητική και πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΟι Διοικητικοί Δικαστές αντιδρούν στον περιορισμό των θερινών διακοπών τους στους δύο μήνες
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη Μητσοτάκη απόψε στο κεντρικό δελτίο του Star