Αρχική Eπικαιρότητα Άνοιγμα σχολείων: «Κλείδωσε» η ημερομηνία για τα λύκεια -Τι θα γίνει με...

Άνοιγμα σχολείων: «Κλείδωσε» η ημερομηνία για τα λύκεια -Τι θα γίνει με δημοτικά, γυμνάσια

Ολοένα και πιο κοντά το άνοιγμα των Λυκείων, με την επιτροπή να εισηγείται σήμερα θετικά την επιστροφή των μαθητών στις αίθουσές τους.

Ωστόσο, το άνοιγμα των Λυκείων φαίνεται να «κλείδωσε» χθες κατά την έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων με τους επιδημιολόγους και αυτό γιατί παρά την κρίσιμη πορεία του κορονοϊού στην χώρα φαίνεται πως υπάρχει μια πρώτη σταθεροποίηση σε περιοχές οι οποίες είναι στο «βαθύ κόκκινο» και είναι σε κατάσταση συναγερμού.

Ένα άλλο σημείο που έπαιξε ρόλο είναι τα τεστ που έγιναν χθες και έφτασαν τα 75.182 (αριθμός ρεκόρ) με τον δείκτη θετικότητας να έχει πέσει στο 5,73 δίνοντας μια νέα αχτίδα ελπίδας την οποία σχολίασε και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Έτσι το άνοιγμα των Λυκείων με τα καθημερινά self test για μαθητές – εκπαιδευτικούς και τα μέτρα προστασίας οι ειδικοί ευελπιστούν ότι δεν θα επιβαρύνουν την ήδη τόσο δύσκολη κατάσταση.

Μένει βέβαια να αποδειχθεί και στην πράξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν και οι τρεις βαθμίδες του Λυκείου.

Οι ανακοινώσεις για το άνοιγα των σχολείων αναμένονται σήμερα, εφόσον ληφθεί απόφαση και σε τέτοιο ενδεχόμενο στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, μαζί με τον Βασίλη Κικίλιας θα βρίσκεται και η Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, συνεδριάζει από τις 10 το πρωί η επιτροπή των λοιμωξιολόγων παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως προκειμένου να εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα επιτρέψουν το άνοιγμα των σχολείων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή δήλωσε ότι «είμαστε έτοιμοι να επανέλθουμε στη δια ζώσης εκπαίδευση. Προτεραιότητά μας είναι τα λύκεια, μετά τα γυμνάσια και αργότερα τα δημοτικά. Το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει σταδιακά καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν μάς δίνουν τη δυνατότητα αυτή».