Αρχική Ν. Κορινθίας Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τα πρότυπα – πειραματικά σχολεία

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τα πρότυπα – πειραματικά σχολεία

Οι προϊστάμενοι Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης ν. Κορινθίας, παρά την άρνηση των
εκπαιδευτικών, προχωρούν στο χαρακτηρισμό του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου και του Δημοτικού σχολείου Αλμυρής ως Πειραματικά.

Το να χαρακτηριστούν τα σχολεία ως Πρότυπα και Πειραματικά από το Υπουργείο Παιδείας, εκεί που φοιτούν τα παιδιά των εργαζομένων της Κορινθίας, ούτε παιδαγωγικά κριτήρια έχει, αντιθέτως προσπαθεί να περάσει πλευρές της αξιολόγησης στα σχολεία, όπως και με το νέο εσωτερικό κανονισμό.

Η προσπάθεια γενίκευσης των Προτύπων και Πειραματικών σχολείων δεν είναι ξεκομμένη από την υπόλοιπη αντιεκπαιδευτική πολιτική. Δεν έχει καμία σχέση με την αναγκαία αναβάθμιση για όλα τα σχολεία, ανεξάρτητα από την περιοχή, τις οικονομικές, και κοινωνικές συνθήκες, τη σύνθεση μαθητικού πληθυσμού.

Βασικός ρόλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας πρέπει να είναι η ανύψωση του μορφωτικού επιπέδου ανεξαιρέτως όλων των παιδιών, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση, τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία.

Το Υπουργείο Παιδείας, μετά από ένα χρόνο πανδημίας, με τη κοροϊδία του άνοιξε-κλείσε των σχολείων, με σχολεία αθωράκιστα απέναντι στη πανδημία, παρατημένα στην “ατομική ευθύνη” εκπαιδευτικών, γονέων και παιδιών, χωρίς να παρέχει μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο προσωπικό καθαριότητας που έτσι κι αλλιώς δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες, με ελλείψεις σε σχολικά κτήρια και αίθουσες υγειονομικές βόμβες πηγή διασποράς του κορωνοϊού, τολμά και μιλά για “αριστεία” των λίγων!

Η απάντηση των εργαζομένων της Κορινθίας σε αυτές τις εξελίξεις, είναι να κάνουν δική τους υπόθεση το ζήτημα της εκπαίδευσης και μέσα από τα σωματεία τους να παλέψουν από κοινού με εκπαιδευτικούς και μαθητές για αποκλειστικά Σύγχρονο, Δημόσιο, Ενιαίο, Δωδεκάχρονο σχολείο.

Για ουσιαστική αναβάθμιση της εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά και για την ικανοποίηση των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των παιδιών του λαού.