Αρχική Eπικαιρότητα Facebook: Διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα 533 εκατ. χρηστών

Facebook: Διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα 533 εκατ. χρηστών

Για ακόμη μία φορά ο κολοσσός των κοινωνικών μέσων που δεν είναι άλλος από το Facebook, εμφανίζει αδυναμία στη διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων, καθώς το Σάββατο 3 Μαρτίου, διέρρευσαν προσωπικά στοιχεία 533 εκατομμυρίων χρηστών.

Μεταξύ των δεδομένων που διέρρευσαν συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα αλλά και ψευδώνυμα των χρηστών στο Facebook, αριθμοί τηλεφώνου, ημερομηνίες γέννησης αλλά και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με άρθρο του Business Insider.

«Πρόκειται για παλιά δεδομένα που είχαν αναφερθεί στο παρελθόν, το 2019», δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook. «Βρήκαμε και επιδιορθώσαμε αυτό το ζήτημα τον Αύγουστο του 2019».

Ο Αλόν Γκαλ, συνιδρυτής της ισραηλινής εταιρίας κυβερνοασφαλείας Hudson Rock και ένας από τους πρώτους που εντόπισαν τη διαρροή των δεδομένων το περασμένο Σάββατο, δήλωσε πως μια βάση δεδομένων τέτοιας έκτασης θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκμετάλλευση των δεδομένων από κακοποιά στοιχεία προκειμένου να επιχειρήσουν την απόκτηση του ελέγχου διαφόρων λογαριασμών.
Σύμφωνα με το Reuters, oι βάσεις δεδομένων, ειδικά αν είναι μεγάλες ή σπάνιες, δεν κοινοποιούνται αμέσως, επειδή τα άτομα που τις διατηρούν προσπαθούν να επωφεληθούν οικονομικά όσο μπορούν», έγραψε στο Twitter ο Γκαλ. «Η διαδικασία μερικές φορές διαρκεί χρόνια, μερικές φορές μέρες, αλλά τελικά όλες οι ιδιωτικές βάσεις δεδομένων διαρρέουν αφού πρώτα πουληθούν».
Οι διαρροές δεδομένων απειλούν να υπονομεύσουν το επιχειρηματικό μοντέλο του Facebook για τη συλλογή μεγάλου όγκου προσωπικών δεδομένων και τη χρήση τους για την πώληση στοχευμένων διαφημίσεων.

Τα δεδομένα που διέρρευσαν είναι διαθέσιμα δωρεάν σε ένα φόρουμ χάκερ, καθιστώντας τα προσβάσιμα σε οποιονδήποτε έχει βασικές δεξιότητες, γράφει το Business Insider.

Σύμφωνα πάντα με το άρθρο, τα δεδομένα που διέρρευσαν αφορούν 32 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ, 11 εκατομμύρια χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο και 6 εκατομμύρια χρήστες στην Ινδία, αλλά και δεδομένα χρηστών από πάρα πολλές άλλες χώρες.

Προηγούμενο άρθροΚόρινθος : Τροχαίο μόνο με υλικές ζημιές στο κέντρο της πόλης
Επόμενο άρθροΕμβόλιο: Τον Ιούνιο 50άρηδες και 40ρηδες