Αρχική Ν. Κορινθίας Β. Γεώργαρης: Αυτά θα ισχύουν για την επαναλειτουργία των καταστημάτων

Β. Γεώργαρης: Αυτά θα ισχύουν για την επαναλειτουργία των καταστημάτων

Με ανάρτηση του στο facebook ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κορινθίας έκανε γνωστά στο καταναλωτικό κοινό τα μέτρα που θα ισχύσουν, σύμφωνα με την έως τώρα πληροφόρηση, από τις 5 Απριλίου που αναμένεται το άνοιγμα των καταστημάτων. 

Αναλυτική όσα έγραψε ο κ. Γεώργαρης:

” Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις, από την Δευτέρα, 5 Απριλίου, θα ανοίξουν τα καταστήματα λιανικής.

Από την μέχρι τώρα πληροφόρηση που έχουμε, θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια:
· Ο καταναλωτής θα στέλνει ένα SMS στον αριθμό 13032 που θα επιτρέπει την μετακίνησή του και για 3 ώρες συνολικής διάρκειας. Δεύτερο SMS, μέσα στην διάρκεια της ίδιας ημέρας, δεν θα επιτρέπεται.
· Η μετακίνηση για την πραγματοποίηση αγορών μπορεί να γίνει και από Δήμο σε Δήμο.
· Η προσέλευση των καταναλωτών θα γίνεται με ραντεβού.
· Μέσα στην διάρκεια των 3 ωρών επιτρέπονται πολλαπλά ραντεβού για επισκέψεις σε περισσότερα καταστήματα.
· Θα πρέπει να υπάρχει απαντητικό SMS ή e-mail από το κατάστημα, ως αποδεικτικό για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος.
· Από αυτή την φάση της επανεκκίνησης αποκλείονται τα πολυκαταστήματα, outlets, καταστήματα που λειτουργούν με την μέθοδο shop in shop, καταστήματα εντός εμπορικών κέντρων και εκπτωτικών χωριών.
· Για όλα τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν, ισχύει ο περιορισμός του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. εμπορικού χώρου και ανώτατο όριο 20 επισκεπτών ταυτοχρόνως ανά κατάστημα.
· Από τους παραπάνω αριθμούς εξαιρείται το υπαλληλικό/διευθυντικό προσωπικό, ενώ σε πολύ μικρά καταστήματα κάτω των 25 τ.μ. θα επιτρέπεται η παρουσία μόνο ενός πελάτη κάθε φορά.
· Συμπληρωματικά θα μπορούν να πραγματοποιούνται πωλήσεις και με click away.
Όλα τα παραπάνω μέτρα θα είναι οριζόντια, θα ισχύσουν σε όλη την Ελλάδα και σε όλες τις αγορές, ενώ δεν θα υφίστανται πλέον για το λιανεμπόριο οι οποιεσδήποτε χρωματικές ζώνες.
Είναι πολύ σημαντικό να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα και οι επιχειρήσεις μας να κάνουν τα αδύνατα – δυνατά, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, η υπερκινητικότητα και οι ουρές αναμονής και να μην δοθεί καμία ευκαιρία σε κανέναν να εισηγηθεί και πάλι το κλείσιμο του λιανεμπορίου.
Για οτιδήποτε νεότερο, θα σας ενημερώσουμε άμεσα.”

Δείτε εδώ την ανάρτησή του: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1834803246687959&id=100004749043901

Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη στο Μαξίμου: Πώς θα ανοίξει μέσα στον Απρίλιο η εστίαση
Επόμενο άρθροΣτην Ελλάδα η προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος