Αρχική Eπικαιρότητα Άγρια κόντρα Πολάκη με Πλεύρη στη Βουλή – «Είστε η παράταξη του...

Άγρια κόντρα Πολάκη με Πλεύρη στη Βουλή – «Είστε η παράταξη του δοσιλογισμού», «Βλάψατε τη χώρα όσο κανείς» (video)

Πηγή: https://www.altsantiri.gr


Η φράση του Παύλου Πολάκη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής κατά του Νίκου Παππά, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη του δοσιλογισμού και του μαυραγοριτισμού προκάλεσε την άγρια κόντρα του με τον Θάνο Πλεύρη, η οποία προκάλεσε και την παρέμβαση του Χαράλαμπου Αθανασίου που εκτελούσε χρέη προέδρου.

«Τολμάτε εσείς, η παράταξη του δοσιλογισμού και του μαυραγοριτισμού να μιλήσει σε μας για διαφθορά και διαπλοκή. Και να είστε σίγουροι ότι η δεύτερη φορά θα είναι πολύ αλλιώς από την πρώτη», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Χανιών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Θάνος Πλεύρης, ως αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και όχι ως γνήσιο τέκνο της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία δεν είχε καμία σχέση μέχρι το 2012 αφού κινούταν σε άλλους πολιτικούς χώρους πήρε τον λόγο, θυμήθηκε τον μύθο του Αισώπου με τον χοίρο και το λιοντάρι κι απάντησε: «Να μας πει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν η έκφραση ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη του δοσιλογισμού και του μαυραγοριτισμού εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς που από το 3% πήρατε ένα ποσοστό που το παίρνει η Νέα Δημοκρατία στις κακές περιόδους πρέπει να μάθετε ότι ούτε απειλές δεχόμαστε και επιτέλους να μάθετε ότι είστε η παράταξη που έβλαψε περισσότερο απ’ όλες τη Δημοκρατία κι αυτόν εδώ τον τόπο στα τέσσερα χρόνια άθλιας διακυβέρνησής σας».

Ο Παύλος Πολάκης ξεκαθάρισε ότι δεν ανακαλεί τίποτα απ’ όσα είπε, λέγοντας: «Χοίροι και γουρούνια είναι αυτοί που στα νιάτα τους συμμετείχαν σε πορείες της Χρυσής Αυγής, όπως εσείς, και τώρα το παίζετε δημοκράτης. Δεν ανακαλώ τίποτα. Η ιστορία έχει καταγράψει σε ποια πλευρά του ποταμού στάθηκαν οι δυο παρατάξεις που ιστορικά υπάρχουν στην Ελλάδα από την απελευθέρωσή της. Υπάρχει η παράταξη των Κολωκοτρώνηδων και των Μακρυγιάννηδων, η παράταξη των Βελουχιώτηδων, η παράταξη του Πολυτεχνείου και υπάρχει η παράταξη των Κοτσαμπάσηδων και των Προεστών, υπάρχει η παράταξη των συνεργατών και του Τσολάκογλου, της Κατοχής και των Γερμανών, υπάρχει η παράταξη που από τη μήτρα της βγήκαν οι χουντικοί της 7ετίας κι αυτά τα δυο στρατόπεδα είναι που συγκρούονται στην ελληνική κοινωνία. Άλλο εκφράζετε εσείς, άλλο εμείς».

Η τοποθέτηση του κ. Πολάκη προκάλεσε την παρέμβαση του Χαράλαμπου Αθανασίου.