Αρχική Περ. Πελοποννήσου Π. Νίκας: “Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο περιφερειάρχης στηρίζουν απολύτως την προσπάθεια...

Π. Νίκας: “Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο περιφερειάρχης στηρίζουν απολύτως την προσπάθεια ίδρυσης προτύπων και πειραματικών σχολείων”

“Τα σχολεία υπάρχουν για τους μαθητές και όχι για τους δασκάλους. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο περιφερειάρχης στηρίζουν απολύτως την προσπάθεια ίδρυσης προτύπων και πειραματικών σχολείων”.

Τα παραπάνω σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε δήλωσή του σχετικά με την διεύρυνση του θεσμού πρότυπων και πειραματικών σχολείων, για την οποία έχει ήδη δημοσιοποιηθεί από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον εν λόγω χαρακτηρισμό σχολικών μονάδων, στο πλαίσιο κριτηρίων που τίθενται στη σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Δήλωσε, ειδικότερα, ο Π. Νίκας:

“Τα σχολεία υπάρχουν για τους μαθητές και όχι για τους δασκάλους. Είμαστε οι έσχατοι στην Ευρώπη όσον αφορά στο επίπεδο της εκπαίδευσης. Αυτή η κατάσταση δεν υπηρετεί την χώρα και τις προοπτικές της. Τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία αποτελούν μια θετική πρόταση για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο περιφερειάρχης στηρίζουν απολύτως την προσπάθεια ίδρυσης προτύπων και πειραματικών σχολείων”.

Ας σημειωθεί ότι στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι “βασική στόχευση αποτελεί αφ’ ενός η λειτουργία πρότυπων και πειραματικών σχολικών μονάδων στη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, τα Ιόνια Νησιά και τη Στερεά Ελλάδα, που στερούνται, σήμερα τέτοιων εκπαιδευτικών δομών, και αφ’ ετέρου η αύξηση και υποστήριξη των σχολείων ανά βαθμίδα σε εκείνες τις Περιφέρειες όπου ήδη υφίστανται”.