Αρχική Eπικαιρότητα Κεραμέως: Πρώτα θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια με self-test κάθε Δευτέρα

Κεραμέως: Πρώτα θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια με self-test κάθε Δευτέρα

Μέχρι τώρα, η κυβέρνηση έδινε πάντα προτεραιότητα στο άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων. Αυτή τη φορά όμως η υπουργός Παιδείας, μιλώντας το πρωί στο MEGA, υπογράμμισε ότι στόχος είναι το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι συγκεκριμένοι μαθητές έχουν χάσει περισσότερα μαθήματα σε σχέση με τους αντίστοιχους της πρωτοβάθμιας.

Self-test κάθε Δευτέρα

«Ο στόχος είναι για την άλλη εβδομάδα κάποια στιγμή. Θα συνοδεύεται από το συμπληρωματικό μέτρο του self-testing για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με τεστ μια φορά την εβδομάδα στο σπίτι», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.

«Το τεστ αυτό θα το παίρνουν οι γονείς δωρεάν από τα φαρμακεία. Δικαιούται κάθε παιδί, όπως και κάθε ενήλικας, τέσσερα τεστ τον μήνα. Κάθε Δευτέρα μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν το self-test, με στόχο να θωρακίσουμε όσο μπορούμε τα σχολεία μας. Όλα τα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν, όπως μάσκες, διαλείμματα, αποστάσεις κλπ», συνέχισε η ίδια.

Τι θα γίνει με τα δημοτικά

Μιλώντας για το τι θα γίνει με τα δημοτικά, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι «Είναι μια δυναμική διαδικασία και τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς. Συζητάμε κάθε βήμα με τους ειδικούς, θα περιμένουμε τις εισηγήσεις τους και αυτή την εβδομάδα. Στόχος είναι να επιστρέψουν οι μαθητές στη διά ζώσης εκπαίδευση. Η τηλεκπαίδευση είναι λύση ανάγκης».

«Δεν θα γίνουν μαθήματα την περίοδο του Πάσχα»

Η υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν μαθήματα την περίοδο του Πάσχα, ενώ σημείωσε πως υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους εντός του Ιουνίου.

«Θέλουμε να επιμηκύνουμε όσο το δυνατόν τη δια ζώσης εκπαίδευση» υπογράμμισε.

Πηγή: in.gr