Αρχική Eπικαιρότητα Ηράκλειο: Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες – Ζητούμενο ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον...

Ηράκλειο: Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες – Ζητούμενο ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουρισμό

Με μοναδική προϋπόθεση την απρόσκοπτη συνέχιση αλλά και επιτάχυνση του εμβολιασμού θα είναι εφικτή η έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν στις 14 Μαϊου σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκο Χαλκιαδάκη που μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου. “Αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός και των ξενοδοχοϋπαλλήλων”, είπε ο κ. Χαλκιαδάκης, “δεν μπορεί να ξεκινήσει η νέα τουριστική περίοδος πριν από τις 10 Ιουνίου”.

Το Σάββατο πάντως έφτασαν στο Ηράκλειο οι 130 πρώτοι τουρίστες από τη Γερμανία, με δύο προγραμματισμένες πτήσεις, οι οποίοι πάντως δεν διαμένουν σε ξενοδοχεία αλλά είτε σε κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης είτε σε φιλικά τους σπίτια. Ακόμα τρεις πτήσεις από τη Γερμανία έφτασαν στο Ηράκλειο την Κυριακή. Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, οι κρατήσεις για τη φετινή τουριστική περίοδο είναι λιγοστές και φτάνουν μόλις στο 10% των κρατήσεων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο, πριν από δύο χρόνια, πριν από την πανδημία. Ωστόσο, οι ξενοδόχοι κρατούν άθικτο το οχυρό των τιμών και δεν έχουν προχωρήσει σε εκπτώσεις.

Το ερχόμενο Σάββατο αναμένεται η πρώτη πτήση με τουρίστες από το Άμστερνταμ, ενώ με μεγάλη αγωνία περιμένουν οι παράγοντες του τουρισμού και στην Κρήτη την έναρξη της διακίνησης τουριστών από την πλευρά του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου προς το παρόν υπάρχει οδηγία απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για λόγο που δεν θεωρείται σοβαρός ως τις 30 Ιουνίου. “Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μη δούμε Βρετανούς τουρίστες στη χώρα μας πριν από τον Αύγουστο”, είπε ο κ. Χαλκιαδάκης, “κάτι που θα πάει ακόμα πιο πίσω τον τουρισμό στην Κρήτη”.