Αρχική Eπικαιρότητα «Γκρεμίστηκε» 20 θέσεις η Ελλάδα στη διαχείριση του κορονοϊού – Η κατάταξη...

«Γκρεμίστηκε» 20 θέσεις η Ελλάδα στη διαχείριση του κορονοϊού – Η κατάταξη του Bloomberg

Πηγή: https://www.altsantiri.gr


Βάσει των στοιχείων του αμερικανικού πρακτορείου, ο δείκτης θετικότητας στη χώρα μας είναι 6,1%, το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί είναι 7% και ο δείκτης θνησιμότητας του τελευταίου μήνα ήταν στο 2,1%

Ούτε μία, ούτε δύο. Είκοσι ολόκληρες θέσεις κατρακύλησε η χώρα μας τον Μάρτιο στην κατάταξη του Bloomberg για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δείγμα ότι τα πράγματα σε ό,τι αφορά στη μάχη με τον κορονοϊό μόνο καλά δεν πήγαν τον μήνα που ολοκληρώνεται.

Η Ελλάδα έπεσε από την 20η θέση στην 40η σε σύνολο 53 χωρών σύμφωνα με το Bloomberg που έχει ως κριτήρια για την κατάρτιση του Covid Resilience Ranking τα μηνιαία κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, τον μηνιαίο δείκτη θνησιμότητας, τον δείκτη θετικότητας, τον ρυθμό εμβολιασμού, την αυστηρότητα του lockdown, την κάλυψη του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και τις προβλέψεις για την οικονομία, μεταξύ ακόμα πολλών παραγόντων.

Όπως γράφει το Bloomberg «η απελπισμένη για να ανοίξει ξανά σε ξένους ταξιδιώτες Ελλάδα έκανε βουτιά 20 θέσεων, καθώς έφτασε σε ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων».

Βάσει των στοιχείων του αμερικανικού πρακτορείου, ο δείκτης θετικότητας στη χώρα μας είναι 6,1%, το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί είναι 7% και ο δείκτης θνησιμότητας του τελευταίου μήνα ήταν στο 2,1%.

Στην κορυφή παραμένει η Ν. Ζηλανδία που τα πηγαίνει εξαιρετικά και ακολουθούν Σιγκαπούρη, Αυστραλία και Ταϊβάν, ενώ το Ισραήλ που εντυπωσίασε με το πόσο γρήγορα προχώρησε στον εμβολιασμό των πολιτών, συμπληρώνει την πεντάδα.

Στην Ευρώπη, αντίθετα, που δεν γίνονται πολλά εμβόλια, τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Μεγάλη «βουτιά» εκτός από την Ελλάδα έκανε και η γειτονική Ιταλία η οποία υποχώρησε 10 θέσεις στον σχετικό πίνακα.

Ρουμανία και Πολωνία έκαναν «βουτιά» 15 και 10 θέσεων αντίστοιχα.

Όσο για τη χώρα που τα πάει χειρότερα από τις 53, είναι το Μεξικό.

ΣΥΡΙΖΑ: Η χώρα κατρακυλά, η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί

«Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, οι δείκτες διαχείρισης της πανδημίας καταγράφουν αρνητικές εξελίξεις για τη χώρα μας. Γεγονός για το οποίο η κυβέρνηση θα πρέπει να απολογηθεί», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «σύμφωνα με τον δείκτη ανθεκτικότητας του Bloomberg η Ελλάδα μέσα σε ένα μήνα έχασε 20 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη».

«Η χώρα μας κατρακυλάει συνεχώς με βάση την εξέλιξη των κρουσμάτων, το ποσοστά θνησιμότητας, την ελεύθερη κυκλοφορία ακόμα και τον εμβολιασμό», τονίζει και καταλήγει:

«Παρά τους πανηγυρισμούς του κ. Μητσοτάκη, η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι Έλληνες καταστρέφει το πλασματικό success story του και τον εκθέτει ανεπανόρθωτα».​