Αρχική Χωρίς κατηγορία LTO: Απολογισμός Πεπραγμένων 2020 & Πλάνο 2021

LTO: Απολογισμός Πεπραγμένων 2020 & Πλάνο 2021

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου παρουσίασε τον απολογισμό των πεπραγμένων του για το 2020 σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12/03 μέσω Zoom. Στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμό η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης  Τουρισμού  κ. Άννα Καλογεροπούλου και ο Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων, κ. Γιώργος Αλκ. Γκιώνης. Η κ. Άννα Καλογεροπούλου αναφέρθηκε στον πρωτοπόρο ρόλο του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου και στην στενή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και LTO. Αντίστοιχα ο Δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων, κ. Γιώργος Αλκ. Γκιώνης έδωσε στοιχεία για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις που υλοποιούνται στον προορισμό και εξήρε το ρόλο του LTO. Ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, κ. Σπύρος Καραβούλης καλωσόρισε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ υπογραμμίζοντας πως το 2020 ήταν μία χρονιά που η τουριστική βιομηχανία θέλει να ξεχάσει, ωστόσο ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου κατάφερε μέσα από ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο να μετατρέψει τις δυσχερείς συνέπειες της υγειονομικής κρίσης του Covid-19 σε ευκαιρίες προβολής και προώθησης του προορισμού στην εγχώρια αγορά. Ακολούθησε η απολογιστική παρουσίαση πεπραγμένων του 2020 και στην συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις από όλους τους εκπροσώπους των φορέων που απαρτίζουν τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου.
Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η εξαιρετική συνεργασία με όλους τους φορείς που απαρτίζουν τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου συντέλεσαν στην ολοκληρωμένη και πετυχημένη προβολή του προορισμού. Στις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ξενοδοχειακός κλάδος αναφέρθηκε η κ. Σοφία Φιλιππίδου, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας. Ο κ. Γιάννης Κόντης, Πρόεδρος του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου, “Ο Ξένιος Ζευς”, ανέφερε τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης στην εποχή του Covid-19. Καίριας σημασίας τοποθέτηση πραγματοποιήθηκε από τον εκπρόσωπο των τουριστικών γραφείων κ. Δημήτρη Βλάση, ενώ το στίγμα των εμπορικών καταστημάτων έδωσε ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου, κ. Γιάννης Αλεξανδρής.
Για το 2021, ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου έχει εκπονήσει πλήρες πλάνο προβολής και προώθησης του προορισμού  που περιλαμβάνουν πολυεπίπεδες ενέργειες και καινοτόμες δράσεις. Η κύρια αγορά στόχος για το 2021 εξακολουθεί να είναι η εγχώρια σε ευέλικτο πλαίσιο καθώς σταδιακά αναμένεται το άνοιγμα των διεθνών αγορών όπου παραδοσιακά ο προορισμός είναι δυνατός, Παράλληλα, από το 2020 έχει γίνει επισταμένη προσπάθεια για το άνοιγμα νέων αγορών το οποίο αναμένεται να δώσει τα πρώτα αποτελέσματα το δεύτερο εξάμηνο του 2021, ενώ οι νέες, μεγάλες επενδύσεις σε τουριστικές μονάδες που αυτή την στιγμή υλοποιούνται σε ολόκληρο το Δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων δίνουν το στίγμα για την συνολική αναβάθμιση του προορισμού σε διεθνές επίπεδο. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.