Αρχική Περ. Πελοποννήσου Σειρά συσκέψεων υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με θέμα τις εκδηλώσεις...

Σειρά συσκέψεων υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με θέμα τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από το 1821

Σειρά συσκέψεων για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση 1821 και των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται με αφορμή το εθνικό αυτό ορόσημο έγινε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

“Από τα μέχρι τώρα δεδομένα διαφαίνεται ότι η περίοδος του εορτασμού θα επεκταθεί και τον επόμενο χρόνο” δήλωσε ο περιφερειάρχης προσθέτοντας ότι σήμερα, μεταξύ άλλων, έγινε συζήτηση με εκδότες οι οποίοι έχουν προταθεί από την γνωμοδοτική επιτροπή.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας γνωστοποίησε ότι σήμερα υποβλήθηκε αρμοδίως το τεχνικό δελτίο τής προς ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” πρότασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου που αφορά στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από το 1821.

Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός των δράσεων ανέρχεται σε περίπου 1.00.000 ευρώ, με αυτές να αφορούν όλη την Περιφέρεια, εστιάζονται ωστόσο σε περιοχές ιστορικών γεγονότων, όπως λ.χ. Βαλτέτσι, Δημητσάνα, Δερβενάκια, Πολιανή, Μάνη. Σε αυτές περιλαμβάνονται πολλές με κυρίως ψηφιακό χαρακτήρα, καθώς και η παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας με το έργο “Καποδίστριας”, σε συνεργασία της Περιφέρειας με το ΔΗΠΕΘΕΚ και τον δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Περιλαμβάνεται επίσης και η μετάβαση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην φετινή 85η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης -εφόσον πραγματοποιηθεί, κάτι που εξαρτάται από τις εξελίξεις με την πανδημία της covid 19- όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι τιμώμενη για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Για το περιεχόμενο της πρότασης είναι ενήμερη και η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου, πρόσθεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας.