Αρχική Eπικαιρότητα Κρήτη: To σπαρακτικό έθιμο πριν την κηδεία του μικρού Ζαχαρία – Βαφτίζεται...

Κρήτη: To σπαρακτικό έθιμο πριν την κηδεία του μικρού Ζαχαρία – Βαφτίζεται η μικρή αδερφή του

Λίγες ώρες πριν το τελευταίο αντίο στο μικρό αγοράκι, η οικογένεια βαφτίζει την μικρή του αδερφή που μετράει λίγους μήνες ζωής.

Εικόνες από αρχαία τραγωδία εκτυλίσσονται από χθες το βράδυ σε ολόκληρη την περιοχή που έχει βυθιστεί στο πένθος στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του 3χρονου Ζαχαρία. Στο ΠΑΓΝΗ όπου ενημερώθηκαν για τον θάνατο του μικρού παιδιού, είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί κάτοικοι της Λιγόρτυνου που έσπευσαν στο πλευρό των χαροκαμένων γονιών για να τους συμπαρασταθούν μπροστά στην δοκιμασία που περνούν.

Η οικογένεια λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσει το παιδί της, αποφάσισε να βαφτίσει την μικρή του αδερφή που ήρθε στον κόσμο πριν λίγους μήνες θέλοντας να τηρήσει την τοπική παράδοση που θέλει τις οικογένειες να μην έχουν αβάπτιστα μέλη πριν φύγει για την ζωή κάποιο άλλο.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, στην Λιγόρτυνο ήδη γίνονται οι προετοιμασίες μέσα σε βουβό πένθος καθώς από τη μια η οικογένεια του μικρού Ζαχαρία ετοιμάζεται να βαφτίσει ένα μικρό κοριτσάκι και από την άλλη να αποχαιρετήσει το μεγάλο αδερφάκι της που έφυγε από την ζωή τόσο πρόωρα.

Στις 15.00 το μεσημέρι θα τελεστεί η κηδεία του μικρού Ζαχαρία που έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα της Παρασκευής σκορπώντας το πένθος και την στενοχώρια σε φίλους και συγγενείς της οικογένειας του τρίχρονου αγοριού.

Ο μικρός Ζαχαρίας που απέκτησε το ονοματάκι του το μεσημέρι της Πέμπτης όταν και χρειάστηκε να τελεστεί αεροβάφτιση καθώς η πορεία της υγείας του παρουσίαζε επιδείνωση έφυγε από την ζωή στην 1.00 τα ξημερώματα και αφού πάλεψε για να παραμείνει στην ζωή για περισσότερες από 24 ώρες.