Αρχική Ν. Κορινθίας Κάλεσμα: Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο το Σάββατο 20 Μάρτη 2021, στις 11:00 στην Κόρινθο,...

Κάλεσμα: Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο το Σάββατο 20 Μάρτη 2021, στις 11:00 στην Κόρινθο, στον πεζόδρομο της Πυλαρινού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι,
Εδώ και ένα χρόνο παλεύουμε καθημερινά για την προστασία της υγείας και της ζωής μας, μετρώντας πλήγματα σε ανθρώπινες ζωές, στην εργασία μας, στο εισόδημά μας. Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση έχει αφήσει “γυμνό” το δημόσιο σύστημα Υγείας, αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας, αφού τα παγιωμένα κενά και οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό το έχουν σμπαραλιάσει, ενώ παράλληλα μετατρέπεται εν μέσω πανδημίας σε σύστημα μιας νόσου, όπως συμβαίνει και με το νοσοκομείο Κορίνθου. Την ίδια στιγμή κλινικάρχες και ιδιωτικός τομέας Υγείας θησαυρίζουν πάνω στον πόνο του λαού, που θησαυρίζουν ακόμα και με τα τεστ εκμεταλλευόμενοι την αγωνία του κόσμου.
Σαν να μην έφτανε αυτό η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία, προχωρά την επίθεση στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, δίχως φρένο. Χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στην ανεργία.
Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα στο εισόδημά τους, είτε βρίσκονται σε αναστολή είτε σε άλλα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρηματικών κερδών. Χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται κακοπληρωμένοι κάτω από νέα απάνθρωπα ωράρια, χωρίς μέτρα προστασίας.
Παρά τα αυστηρά lockdown που μας επιβάλλουν, τα κρούσματα σε μεγάλους χώρους δουλειάς, όπως είναι τα super market συνεχώς αυξάνονται.
Γνωρίζουν καλά πως η πολιτική τους δημιουργεί οργή και αγανάκτηση στο λαό, γι’ αυτό δυναμώνουν την καταστολή στους χώρους δουλειάς, στους χώρους Εκπαίδευσης και στις γειτονιές!
Υπάρχει ελπίδα! Οργανωμένα, αγωνιστικά, ταξικά να απαντήσουμε στη νέα επίθεση!
 Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.
 Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής
Μεταφοράς, στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια.
 Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με την κάλυψη του κράτους και της εργοδοσίας.
 Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, ασφαλιστικά, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.
 Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και στην κρατική καταστολή.
Στο συλλαλητήριο συμμετέχει και η Ομάδα Γυναικών Κορίνθου( μέλος της ΟΓΕ)