Αρχική Περ. Πελοποννήσου Γ.Πουλοκέφαλος στη ΔΡΤ: “Δεν πρέπει να ποινικοποιείται ο πολιτικός λόγος – Δεν...

Γ.Πουλοκέφαλος στη ΔΡΤ: “Δεν πρέπει να ποινικοποιείται ο πολιτικός λόγος – Δεν ξεπέρασε τα όρια ο Γόντικας” (Βίντεο)

Πηγή: https://www.drt915.gr


Για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου αναφορικά με το θέμα της μήνυσης κατά του Νίκου Γόντικα από τον Πέτρο Τατούλη- για την δήλωση του περι κοριών – μίλησε ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Γιώργος Πουλοκέφαλος.

Αρχικά ο κ.Πουλοκέφαλος ανέφερε, πως υπήρξαν τοποθετήσεις από όλους για το θέμα αυτό, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την συζήτηση, που έγινε ως μια από τις καλές στιγμές του συμβουλίου.

“O Νίκος Γόντικας είναι ένα στέλεχος του ΠεΣυ, που ασχέτως αν κάποιος συμφωνεί ή όχι με τις απόψεις του, δεν πάει να έχει ένα κύρος μέσα στο συμβούλιο και πολλές φορές όταν φέρνει θέματα ή κάνει αποκαλύψεις, αποτελούν αυτά που λέει είδηση για την τοπική μας κοινωνία. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ποινικοποιείται. Θα μου πείτε μέχρι που μπορεί να φτάσει όμως αυτό; Οταν κάποιος δεν κατασκευάζει γεγονότα και στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα, όπως αυτό του κοριού, γιατί όντως έγινε καταγγελία από την κα.Αλειφέρη πριν τρία χρόνια, πως βρέθηκε κοριός στον υπολογιστή της. Αυτό δεν το αμφισβήτησε κανείς, γιατί και ο κ.Τατούλης έδωσε συνέντευξη και απλώς είπε, πως ο κοριός ήταν οξειδωμένος, αλλά αποδέχτηκε την ύπαρξη του. Γι αυτό το ζήτημα έχει σχηματιστεί δικογραφία και αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Πουλοκέφαλος,  ενώ συμπλήρωσε: “Δεν είναι μεμπτή η δήλωση Γόντικα, γιατί την ύπαρξη κοριού την αποδέχτηκε τότε ο κ.Τατούλης. Δεν θα έπρεπε να έχει κάνει μήνυση τότε στην Αντιπεριφερειάρχη που αποκάλυψε το θέμα ή μήνυση κατά αγνώστων; Αρα στην ουσία το αποδέχεται. Εμείς δεν ξέρουμε, τι έχει γίνει. Από την στιγμή που έχουν επιληφθεί οι κρατικές Αρχές, αναμένουμε την απόφαση”. Στην συνέχεια δήλωσε: “Δεν ξεπερνάει τα όρια αυτό που ειπώθηκε. Αν ήταν έτσι δεν θα έπρεπε τότε και ο κ.Νίκας να κάνει μήνυση που του είπε ο Γόντικας, πως κυβερνά με κάμερες; Στα πολιτικά όργανα δεν γίνονται ποτέ μηνύσεις για τέτοια θέματα. Φανταστείτε τι θα γινόταν στην Βουλή τότε. Ο κ.Τατούλης έχει εκφραστεί στο παρελθόν με πολύ χειρότερα λόγια, για πολιτικούς του αντιπάλους. Τι θα έπρεπε να τον έχουν μηνύσει όλοι; Τι θα γινόταν τότε; Φτάνουμε σε ένα σημείο να εκφυλίζεται το περιφερειακό και να μην μπορούμε να κάνουμε συζήτηση”. Ζητώντας στον κ.Πουλοκέφαλο να σχολιάσει την ανακοίνωση της παράταξης Τατούλη, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται, πως επιχειρείται με την απόφαση αυτή του ΠεΣυ μια ευθεία παρέμβαση στην δικαιοσύνη, τόνισε πως πρόκειται για πολιτική θέση που εκφράζεται από ένα συλλογικό όργανο και σε καμία περίπτωση παρέμβαση στην δικαιοσύνη. Παράλληλα απα΄ντησε και στον χαρακτηρισμό του ως “συνήγορο – εισηγητή”. Τέλος ανέφερε, πως για τον κατήφορο του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει συμβάλλει τα μέγιστα η παράταξη Τατούλη, καθώς “λιθοβολεί” -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε – το όργανο, ενώ συμπλήρωσε, πως δεν έχει αποδεχτεί ακόμα την ήττα του στις εκλογές. Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη:

https://youtu.be/ea2RAa4hWi0