Αρχική Eπικαιρότητα Κεραμέως: “Το σχολικό έτος θα παραταθεί εντός Ιουνίου” – Ποια σχολεία θα...

Κεραμέως: “Το σχολικό έτος θα παραταθεί εντός Ιουνίου” – Ποια σχολεία θα επαναλειτουργήσουν πρώτα

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τοποθετήθηκε για μια σειρά εκπαιδευτικών ζητημάτων σε σημερινές ραδιοφωνικές της δηλώσεις στο ΘΕΜΑ 104.6.

Πώς θα γίνει η επιστροφή των μαθητών στα θρανία
Ερωτηθείσα για το πλάνο που εξετάζει το Υπουργείο για την επαναλειτουργία των σχολείων μόλις δοθεί το πράσινο φως από τους Λοιμωξιολόγους απάντησε «Είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία, με ειδική μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια».

Γιατί έκλεισαν τα σχολεία σε όλη τη χώρα;
Όπως εξήγησε, ο λόγος που έκλεισαν οριζοντίως οι σχολικές μονάδες, ήταν γιατί παρατηρήθηκε μια αύξηση της επιδημιολογικής εικόνας κυρίως λόγω των μεταλλάξεων του ιού. Η τηλεκπαίδευση λειτουργεί όπως είπε και πάει πολύ καλά, όμως είναι λύση έκτακτης ανάγκης.

“Το σχολικό έτος θα παραταθεί εντός Ιουνίου”
Μιλώντας για την παράταση του σχολικού έτους, διευκρίνισε ότι θα γίνει εντός του Ιουνίου.

Στην ώρα τους οι Πανελλήνιες 2021
Για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2021 η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο όπως πέρσι.

Τι θα γίνει με τους φοιτητές και την εξ αποστάσεως φοίτηση
Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, υπάρχει η εισήγηση από τους ειδικούς να γίνει το εαρινό εξάμηνο εξ αποστάσεως. «Επιδιώκουμε κάποιες προσαρμογές για τις πρακτικές ασκήσεις», πρόσθεσε.

Πότε θα δοθούν τα voucher των 200 ευρώ για την αγορά laptop και tablet
Κλείνοντας, η υπουργός σημείωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα «πέσουν» οι υπογραφές των 5 εμπλεκόμενων υπουργείων για την διανομή των voucher των 200 ευρώ για την αγορά laptop και tablet σε 560.000 μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές προκειμένου να αγοράσουν τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό (tablet, laptop, υπολογιστή) για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.