Αρχική Eπικαιρότητα Τροχαίο στη Βουλή: Υπαιτιότητα του οδηγού του ΙΧ «δείχνουν» τα βίντεο και...

Τροχαίο στη Βουλή: Υπαιτιότητα του οδηγού του ΙΧ «δείχνουν» τα βίντεο και οι πρώτες καταθέσεις

Πηγή: https://www.altsantiri.gr


Ξεκάθαρη φαίνεται πως είναι η εικόνα σε ό,τι αφορά στην υπαιτιότητα του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος έξω από την Βουλή μετά τις καταθέσεις και το βιντεοληπτικό υλικό που συγκεντρώθηκε.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν καταθέσει, ως αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, ένας διανομέας, ένας οδηγός αυτοκινήτου κι αναμένεται να καταθέσει και ο οδηγός ενός ταξί.

Επίσης έχουν καταθέσει όλοι οι παρόντες αστυνομικοί που ήταν στην είσοδο της Βουλής.

Την ίδια στιγμή συγκεντρώθηκαν και ξεκίνησε η εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού από τη Βουλή και από τα απέναντι κτίρια, όπως της γαλλικής πρεσβείας και του Υπουργείου Εξωτερικών.

Μέχρι στιγμής προκύπτει ότι ο άτυχος μοτοσικλετιστής κινούταν νόμιμα και έχοντας «πράσινο» και προτεραιότητα στο ρεύμα της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας προς Hilton.

Αντιθέτως, ο αστυνομικός οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος έστριψε παρανόμως αριστερά από το αντίθετο ρεύμα για να εισέλθει στη Βουλή και χωρίς την παρουσία τροχονόμου που θα μπορούσε να διακόψει την κυκλοφορία στο ρεύμα προς Hilton και να του δώσει προτεραιότητα, με αποτέλεσμα να σημειωθεί η σφοδρότατη σύγκρουση.

Ως προς τον τροχονόμο και το βίντεο που τον έχει καταγράψει να μιλάει άσχημα στον διανομέα και αυτόπτη μάρτυρα και τον καλεί να φύγει, μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση, θεωρείται αρκετά βέβαιο όμως ότι θα ακολουθηθεί διοικητική έρευνα σε βάρος του.