Αρχική Ν. Αρκαδίας Ερασιτέχνες ψαράδες Τρίπολης και Παραλίου Άστρους: “Είναι παράλογη η απαγόρευση του ψαρέματος....

Ερασιτέχνες ψαράδες Τρίπολης και Παραλίου Άστρους: “Είναι παράλογη η απαγόρευση του ψαρέματος. Σε ποιον θα μεταδώσουμε τον ιό; Στα ψάρια;”

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – Π. ΑΣΤΡΟΥΣ ‘’Η ΓΟΡΓΟΝΑ ΣΘΕΝΩ’’

Από τον προηγούμενο Νοέμβριο, η κυβέρνηση  – και όχι οι λοιμωξιολόγοι – , όπως μαθαίνουμε από τα Μ.Μ.Ε έχει απαγορεύσει το ψάρεμα για τους ερασιτέχνες αλιείς. Το ερασιτεχνικό ψάρεμα είναι μια ατομική δραστηριότητα. Πηγαίνοντας μόνος για ψάρεμα με τη βάρκα σου ή με το καλάμι σου σε μια μοναχική παραλία, τις ώρες που επιτρέπεται, δεν επηρεάζεις την εξέλιξη της πανδημίας. Είναι λοιπόν παράλογο και άδικο να βλέπεις από το μπαλκόνι του σπιτιού σου το σκάφος σου στο λιμάνι και να μην μπορείς να το πάρεις, να βγεις μόνος σου στη θάλασσα για να ξεσκάσεις. Ή να βλέπεις έρημη την παραλία μπροστά σου και να μην μπορείς να ψαρέψεις με το καλάμι σου.

Ρωτάμε τους κυρίους της κυβέρνησης για δεύτερη φορά :   Θα μεταδώσει ο ερασιτέχνης ψαράς τον ιό πιο εύκολα απ’ αυτούς που τους επιτρέπετε να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα με την παρέα τους, και σε ποιόν; Στα ψάρια; ή τα ψάρια σ’ αυτόν;

Κύριοι της κυβέρνησης, λογικευτείτε. Αυτός ο άδικος διαχωρισμός επαγγελματία – ερασιτέχνη, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο απόλυτος παραλογισμός… Μιλάμε πάντα για τους παραλιακούς Δήμους.

Κύριοι βουλευτές του νομού μας, ξεχνάτε ότι είστε οι εκπρόσωποί μας και πρέπει να εκφράζετε το δίκιο μας. Η ψήφος μας σας οδήγησε σ’ αυτή τη θέση και πρέπει να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας. Αυτό που ζητάμε στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η άμεση άρση αυτού του άδικου και παράλογου μέτρου.

Το ερασιτεχνικό ψάρεμα είναι χόμπι, σωματική άσκηση, άθληση και ψυχοθεραπεία. Οι μέρες που ζούμε είναι εξαιρετικά δύσκολες. Ο κόσμος έχει φτάσει στα όρια του και έχει ανάγκη από εκτόνωση.

Μην μας στερείτε λοιπόν άδικα και παράλογα αυτή την ψυχοθεραπευτική δραστηριότητα επιτρέποντας και προβάλλοντας εικόνες συνωστισμού σε λεωφορεία, πλατείες και παραλιακά φάληρα. Είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης…