Αρχική Ν. Μεσσηνίας Μεταβατικό το 2021 για τον τουρισμό σύμφωνα με το Δήμαρχο Καλαμάτας

Μεταβατικό το 2021 για τον τουρισμό σύμφωνα με το Δήμαρχο Καλαμάτας

Πηγή: https://eleftheriaonline.gr


“Λόγω της υγειονομικής κρίσης, το 2021 θα είναι έτος μεταβατικό” παρατήρησε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος στην Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του δήμου, που με τηλεδιάσκεψη προχθές Πέμπτη ενέκρινε το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του δήμου για το 2021 και τον απολογισμό δράσεων του 2020.

Επεσήμανε, ωστόσο, πως “είναι κρίσιμο ό,τι χτίσουμε να είναι σε σωστή βάση και όχι για την εξυπηρέτηση ευκαιριακά της προβολής του δήμου” – και παρατήρησε: “Το 2021 είναι ένα έτος αναφοράς για την Καλαμάτα, με αφορμή τους επετειακούς εορτασμούς για την συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, και στη σύνδεση αυτή έχουμε δώσει μεγάλη βαρύτητα. Θα υπάρξει εξωστρέφεια των δράσεων που παράγει η πόλη, είτε μέσα από το καταξιωμένο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, είτε μέσα από δράσεις πολιτισμού, είτε μέσα από την αξιοποίηση του Αεροδρομίου, του Πανεπιστημίου κι άλλων δομών. Οι συνεργασίες με ιδιώτες και φορείς αποτελούν σημεία πάνω στα οποία έχει χτιστεί το πρόγραμμα για το 2021, το οποίο φυσικά θα πάει προς έγκριση στον ΕΟΤ”.

Εκτίμησε, μεταξύ άλλων, ότι “οι επιπτώσεις της πανδημίας θα μας ακολουθούν για αρκετό καιρό μετά το άνοιγμα της αγοράς. Τα σημερινά δεδομένα που έχουμε μας οδηγούν στην κατεύθυνση ότι η φετινή επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου προγραμματίζεται περί τα μέσα Μαΐου”. Ανέφερε, ακόμα, ότι “πέραν των δράσεων που αναπτύχθηκαν και της προβολής που υπήρξε, έχουν γίνει κρίσιμα και ουσιαστικά βήματα, όπως για παράδειγμα η έναρξη των διαδικασιών για το στρατηγικό σχεδιασμό σε συνεργασία με το Διάζωμα. Μία συνεργασία που μέσω του στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε μία νέα ταυτότητα, στοχευμένες στρατηγικές μάρκετινγκ και επικοινωνίας κ.ά.”.

Παρέμβαση έκανε η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ελένη Αλειφέρη, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά ο δήμος έβαλε στην εκστρατεία για τον τουρισμό την λέξη “Καλαμάτα” και πρώτη φορά δημιουργήθηκε οργανωμένη δομή τουριστικής προβολής με προγραμματισμό και συνέχεια.

Ακολούθησε απολογισμός έργου από τον προϊστάμενο του Τμήματος Τουρισμού Νίκο Γιαννακόπουλο και συζήτηση πάνω σε αυτόν και στο φετινό πρόγραμμα τουριστικής προβολής.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Μπασακίδης υπογράμμισε ότι στόχος είναι να σχηματιστεί ένας δημιουργικός συνασπισμός εξωστρέφειας, με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης.

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του 2021 θα συζητηθεί αναλυτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο.