Αρχική Eπικαιρότητα Πελώνη: Λιανεμπόριο, κανονικότητα, παρέλαση 25ης Μαρτίου

Πελώνη: Λιανεμπόριο, κανονικότητα, παρέλαση 25ης Μαρτίου

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Πελώνη στα ερωτήματα των δημοσιογράφων που αφορούσαν τον εμβολιασμό, το άνοιγμα του τουρισμού και του εμπορίου, την 25 Μαρτίου, και την αστυνομική βία. 

Πιο συγκεκριμένα, για την αστυνομική βία η κ. Πελώνη ενημέρωσε ότι αύριο ο Πρωθυπουργός θα δώσει ένα σχετικό περίγραμμα για την αντιμετώπιση της βίας στην ομιλία του στην Βουλή.

Για το αν θα ανοίξουν τα καταστήματα εντός Μαρτίου δήλωσε: Έχουμε μπροστά μας δέκα δύσκολες μέρες. Παραμένει προτεραιότητα το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Θα πρέπει να περιμένουμε, ελπίζουμε να καταφέρουμε να τηρήσουμε το άτυπο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει.

Για την επιστροφή στην κανονικότητα η κ. Πελώνη εκτίμησε ότι μέχρι τον Μάιο, κατόπιν επιτάχυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος θα έχει “χτιστεί ένα πρώτο τείχος ανοησίας”. Παράλληλα ενημέρωσε ότι γίνονται καθημερινά κατά μέσο όρο 32.000 με 34.000 εμβολιασμοί και εκτιμά ότι μέχρι τον Μάιο θα έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες και όλοι άνω των 60.

Σχετικά με την παρέλαση της 25 Μαρτίου ενημέρωσε πως δεν θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις. Θα γίνει μόνο στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα με αυστηρή τήρηση των μέτρων.