Αρχική Ν. Μεσσηνίας Δύσκολα θα μπουν φέτος νέα Seatrac στην παραλία Καλαμάτας

Δύσκολα θα μπουν φέτος νέα Seatrac στην παραλία Καλαμάτας

Πηγή: https://eleftheriaonline.gr


Θα αργήσουν όπως φαίνεται να μπουν τα τρία νέα Seatrac, καθώς και ο εξοπλισμός αναβάθμισης εκείνου που λειτουργεί κοντά στο “Φιλοξένια”, τα οποία θα εγκαταστήσει ο Δήμος Καλαμάτας για να μπορούν περισσότεροι άνθρωποι με αναπηρία να κάνουν μόνοι τους το θαλάσσιο μπάνιο τους.

Σίγουρα τα μηχανήματα δεν θα προλάβουν το φετινό καλοκαίρι, ενώ είναι αμφίβολο αν θα έχουν εγκατασταθεί και το επόμενο, αυτό του 2022. Και αυτό γιατί οι δύο ενδιαφερόμενες εταιρείες, που είχαν κριθεί ως ανάδοχοι για το έργο, απορρίφθηκαν για διαφορετικούς λόγους χθες στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου και θα πρέπει να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης έκανε λόγο για ταλαίπωρο διαγωνισμό και είπε ότι “η μία εταιρεία προσέφυγε κατά της άλλης, ο ένας ανάδοχος βγήκε εκτός με απόφαση Εφετείου και ο άλλος δεν έχει αυτά που προβλέπονται στο διαγωνισμό”. Παρατήρησε πως “μένουμε χωρίς ανάδοχο και χωρίς υποψηφίους, και θα πρέπει να επαναληφθεί ο διαγωνισμός”.
Να αναφέρουμε ότι ο διαγωνισμός για τη δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων θαλάσσιων προορισμών (Seatrac και άλλες υποδομές) για ΑμεΑ σε 4 ακτές του δήμου ήταν προϋπολογισμού 184.750,50 ευρώ. Προέβλεπε Seatrac στη Μικρή Μαντίνεια – 230 μέτρα νότια του “Τουριστικού”, στο πάρκο του Αλμυρού, στον Κορδία – στη Δυτική Παραλία, και πλησίον του “Φιλοξένια” στο τέρμα της οδού Ναυαρίνου, όπου ο δήμος θα προμηθευτεί τον υπόλοιπο απαραίτητο εξοπλισμό για το μηχάνημα που ήδη λειτουργεί.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” και η προθεσμία υλοποίησής του είναι 12 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.
Να υπενθυμίσουμε ότι στην Καλαμάτα λειτουργούν δύο Seatrac (το πρώτο μπήκε το 2016), στην παραλία μπροστά από την εκκλησία της Ανάστασης και κοντά στο “Φιλοξένια”.