Αρχική Eπικαιρότητα Disney: Γυρίζει ταινία για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο -Κάστινγκ και στην Ελλάδα

Disney: Γυρίζει ταινία για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο -Κάστινγκ και στην Ελλάδα

Μια μεγάλη παραγωγή σε σχέση με τη ζωή του Έλληνα μπασκετμπολίστα του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο, πρόκειται να γυριστεί στη χώρα μας από τον αμερικανικό κολοσσό της ψυχαγωγίας, Dinsey.

Σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), Πάνου Κουάνη, στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συγκεκριμένη ταινία είναι μόνο μια από τις μεγάλες παραγωγές του εξωτερικού που πρόκειται να γυριστούν στην Ελλάδα.

«Είμαστε μόλις στις αρχές του τρίτου μήνα του 2021 και έχουμε πολλές μεγάλες παραγωγές – πέρα από τις πολυάριθμες μικρομεσαίες με μπάτζετ που φτάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ – οι οποίες έρχονται στην Ελλάδα. Μιλάμε για ταινίες και σειρές που τυπικά ξεπερνούν τα δέκα εκατομμύρια σε προϋπολογισμό», ανέφερε ο κ. Κουάνης.

Μάλιστα, για τη νέα ταινία ζητούνται άτομα ως βοηθητικοί ηθοποιοί, καθώς και έφηβοι/νέοι που γνωρίζουν μπάσκετ.

Τι πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι
Στο πλαίσιο των γυρισμάτων για την ταινία, η παραγωγή αναζητά εφήβους και νέους (αγόρια) σε ηλικία 13 έως 30 ετών, οι οποίοι να έχουν επαφή με το μπάσκετ (εν είναι αναγκαίο να έχουν παίξει σε ομάδα).

Η γονική συναίνεση είναι απαραίτητη (στην περίπτωση ανηλίκων) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους στα τηλέφωνα: 6984449847, 6978871675, 6972645775 και στην ηλ. διεύθυνση: sade.agilara@disneympp.com

Επιπλέον, ζητούνται άτομα όλων των ηλικιών για να συμμετάσχουν ως βοηθητικοί ηθοποιοί.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν 2 πρόσφατες φωτογραφίες (1 πρόσωπο – 1 ολόσωμη) μαζί με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

kleopatra.abatzoglou@disneympp.com ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 6980644631, 6947733168, 6976735560.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Κουάνης στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, πολλές ακόμα εταιρείες του εξωτερικού έχουν δείξει ενδιαφέρον για να πραγματοποιήσουν γυρίσματα στη χώρα μας.

«Η μια μεγάλη παραγωγή είναι αυτή της Disney, που αφορά την ζωή του Γιάννη Αντετοκούμπο, του ‘Greek freak’, μέχρι την εφηβεία του. Η άλλη είναι το τρίτο επεισόδιο των ταινιών ‘Γάμος αλά Ελληνικά’, των Τομ Χάνκς και Ρίτα Γουίλσον, ενώ η νέα επιβεβαιωμένη παραγωγή είναι αυτή με τον Ντάνιελ Κρέγκ (σ.σ τον τελευταίο ενσαρκωτή του πράκτορα 007) που το καλοκαίρι θα έρθει στην Πελοππόνησο, στο Πόρτο Χέλι, για τα γυρίσματα μιας action comedy τύπου ταινίας.

Την ίδια ώρα, περιμένουμε και μια ταινία Sci-fi (σ.σ Επιστημονικής Φαντασίας) του Ντέϊβιντ Κρόνεμπεργκ, που θα καταφθάσει για γυρίσματα πάλι το καλοκαίρι στην Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ.

Μάλιστα, ο ίσιος πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα πρόκειται να γίνουν γυρίσματα για μια σειρά εξαιρετικά υψηλού προϋπολογισμού, την σειρά δράσης «Jack Ryan», η οποία ακολουθεί τις περιπέτειες του διασημότερου αναλυτή της CIA.

Όπως τόνισε, πέρα από τις επιβεβαιωμένες σημαντικές παραγωγές, το ενδιαφέρον των παραγωγών είναι έντονο για πολλά σημεία της χώρας μας.

«Υπάρχει μια σημαντική παραγωγή -κατά βάση με αμερικανικά και βρετανικά κεφάλαια- που έχει κάνει ήδη σκάουτινγκ, έχει δηλαδή ήδη επισκεφτεί και καταγράψει με λεπτομέρεια τη Θεσσαλονίκη έτσι ώστε να αποφασιστεί εάν θα γίνουν γυρίσματα στην πόλη. Την ίδια ώρα υπάρχει πάρα πολύ αυξημένο ενδιαφέρον για όλες τις περιοχές της Ελλάδας στο πλαίσιο ενός εκτεταμένου σκάουτινγκ από πολλούς ενδιαφερόμενους», ανέφερε ο κ. Κουάνης.