Αρχική Eπικαιρότητα ΟΣΥΑΠΕ: Αντί για μόνιμη δουλειά προσφέρουν ρουσφέτια

ΟΣΥΑΠΕ: Αντί για μόνιμη δουλειά προσφέρουν ρουσφέτια

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για προκηρύξεις Περιφερειακών Αρχών πρόσληψης συμβασιούχων ορισμένου χρόνου ενταγμένες σε ψηφοθηρικές & αδιαφανείς διαδικασίες.

Τέτοιες προσλήψεις έγιναν στις Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων. Μπορεί να έχουν κάποιες παραλλαγές στις μεθοδεύσεις που ακολούθησαν, όμως ο παρονομαστής είναι κοινός… Με αποφάσεις τους, χωρίς να υπάρχει μοριοδότηση για τα τυπικά προσόντα, για την προϋπηρεσία και την εμπειρία ή για άλλα κοινωνικά κριτήρια, εκμεταλλεύονται την ανεργία, για να την αξιοποιούν ως μηχανισμό στήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής τους και για να φτιάχνουν το κράτος των «αρεστών».

Τσαλαπατούν το αίτημα για μόνιμη δουλειά, εκμεταλλεύονται τους άνεργους και τους αντιμετωπίζουν σαν όμηρους… για να δημιουργούν μηχανισμούς ημετεροκρατίας και ψηφοθηρίας.

Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι υπό διωγμό, πως δεν υπάρχει καμιά πρόθεση επίλυσης του σοβαρού προβλήματος υποστελέχωσης του Δημοσίου, παρά μόνο “μπαλώματα“ και ενίσχυση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και πως για να βρει μεροκάματο ο άνεργος πρέπει να «έχει μπάρμπα στη Κορώνη»…

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

• Μόνιμη δουλειά για όλους. Να γίνουν εδώ και τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Να καλυφθούν όλα τα κενά στις υπηρεσίες, με ένα αδιάβλητο σύστημα διορισμών μόνο με μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια.

• Σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, των εκχωρήσεων, των ΣΔΙΤ και της λειτουργίας του δημόσιου τομέα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.