Αρχική Περ. Πελοποννήσου Να τηρήσουμε για λίγο ακόμα με απόλυτη πειθαρχία τα μέτρα κατά του...

Να τηρήσουμε για λίγο ακόμα με απόλυτη πειθαρχία τα μέτρα κατά του κορονοϊού συνιστά ο εντεταλμένος για θέματα υγείας περιφερειακός σύμβουλος

“Κρίσιμο αναμένεται να είναι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου το επόμενο διάστημα, αναφορικά με τα κρούσματα κορονοϊού” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εντεταλμένος για θέματα υγείας περιφερειακός σύμβουλος Αγγελος Χρονάς. Και συνεχίζει:

“Σε αυτό το συμπέρασμα, οδηγούν τόσο τα αποτελέσματα των δειγμάτων από τα λύματα βιολογικών καθαρισμών σε μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας, που δείχνουν αυξημένο ιικό φορτίο, όσο και ο αριθμός των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία, ο οποίος έχει υπερδιπλασιαστεί και ανέρχεται στους 144 (με 9 άτομα να βρίσκονται στις ΜΕΘ).

Ο δείκτης των λυμάτων δείχνει την τάση που έχει το επιδημικό φαινόμενο και βοηθά στην εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία βέβαια για να προσεγγιστούν με απόλυτη στατιστική αξιολόγηση απαιτείται να γίνονται καθημερινές μετρήσεις και να λαμβάνεται δείγμα με 24ωρους δειγματολήπτες.

Ο αριθμός όμως των νοσηλευομένων και το γεγονός ότι τρεις από τις πέντε περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου είναι στο «βαθύ κόκκινο», αποτελούν παράγοντες μη αμφισβητήσιμους και θα πρέπει να μας κινητοποιήσουν, ώστε να τηρήσουμε με απόλυτη πειθαρχία τα περιοριστικά μέτρα, αλλά και τα υγειονομικά μέτρα (μάσκες, αποστάσεις, υγιεινή χεριών).

Ως περιφερειακή Αρχή και προσωπικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, έχει στηρίξει, σύμφωνα πάντα με τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητες, τις δομές Υγείας και έχουν δοθεί πάνω από 40.000.000 ευρώ, ώστε να στελεχωθεί, είτε με προσωπικό, είτε με εξοπλισμό, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην Περιφέρειά μας.

Είναι κατανοητό πως υπάρχει κόπωση και ψυχολογική κούραση, που ίσως οι συνέπειές τους θα φανούν πολύ περισσότερο το επόμενο διάστημα, αλλά οφείλουμε όλοι, επιδεικνύοντας κοινωνική αλληλεγγύη, να τηρήσουμε τα μέτρα που επιβάλλονται, τα οποία, όπως λέει και η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, φθάνουν στο τέλος τους.

Αλλωστε απομένει ένα μικρό ακόμα χρονικό διάστημα για να αρχίσουν να ανοίγουν τομείς της οικονομίας και να αίρονται οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί.

Και σύμμαχος μας σε αυτό είναι και ο εμβολιασμός, η πορεία του οποίου είναι ικανοποιητική και το επόμενο διάστημα ο αριθμός των εμβολιασθέντων θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Γι’ αυτό, ως εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα ήθελα να σας ζητήσω να κάνετε λίγο ακόμα υπομονή και να τηρήσετε τα μέτρα. Το «φως στο τούνελ» έχει αρχίσει να φαίνεται και σε σύντομο διάστημα η πανδημία θα αποτελεί, όχι παρελθόν αλλά έναν ιό που θα μπορούμε να τον διαχειριστούμε και να τον καταστήσουμε ανίκανο να μας κάνει κακό”.