Αρχική Eπικαιρότητα ΑΑΔΕ: Δωρεάν εφαρμογή έκδοσης και διαβίβασης τιμολογίων στην πλατφόρμα myData

ΑΑΔΕ: Δωρεάν εφαρμογή έκδοσης και διαβίβασης τιμολογίων στην πλατφόρμα myData

Πηγή:https://www.protothema.gr

Με την εφαρμογή αυτή μπορεί οποιαδήποτε επιχείρηση να εκδόσει τα παραστατικά της και παράλληλα (αυτόματα) να διαβιβαστούν οι απαραίτητες πληροφορίες στην πλατφόρμα myData

 

Η ΑΑΔΕ  έχει αναπτύξει και θα θέσει σύντομα σε παραγωγική λειτουργία το επόμενο χρονικό διάστημα μια νέα καινοτόμα πλατφόρμα έκδοσης και διαβίβασης των τιμολογίων στην πλατφόρμα myData.

Με την εφαρμογή αυτή μπορεί οποιαδήποτε επιχείρηση να εκδόσει τα παραστατικά της και παράλληλα (αυτόματα) να διαβιβαστούν οι απαραίτητες πληροφορίες στην πλατφόρμα myData, χωρίς να χρειάζεται κάποια άλλη παρέμβαση ή αποστολή σύνοψης από άλλο κανάλι διαβίβασης.

Η εφαρμογή θα λειτουργεί όπως όλες οι σύγχρονες εφαρμογές on line τιμολόγησης και είναι πλήρως παραμετροποιήσιμη.

Ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζει πλήρως το προφίλ του, να εισάγει logo για την έκδοση του τιμολογίου, να αρχειοθετεί στην εφαρμογή το πελατολόγιο του καθώς και τα είδη ή τις υπηρεσίες που τιμολογεί, να κάνει αναζήτηση των παραστατικών καθώς να αποθηκεύει και να οριστικοποιεί την έκδοση των παραστατικών αργότερα.

Η εφαρμογή έκδοσης παραστατικών θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις επιχειρήσεις, ενώ δε θα υπάρχει όριο τζίρου ή αριθμού παραστατικών όπως στην φόρμα καταχώρησης παραστατικών της ΑΑΔΕ.

Παράταση της υποχρεωτικής διαβίβασης παραστατικών στην πλατφόρμα myDATA

Ως εκ τούτου μετατίθεται με ΚΥΑ για την 1/4/2021 η έναρξη της υποχρεωτικής ψηφιακής διαβίβασης στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων-myDATA για όλες τις επιχειρήσεις και για παραστατικά που εκδίδουν από αυτή την ημερομηνία και έπειτα.

Τα παραστατικά που θα εκδώσουν οι επιχειρήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2021, θα πρέπει επίσης να διαβιβαστούν στην πλατφόρμα του myDATA, με διαφορετική προθεσμία και συγκεκριμένα όχι αργότερα από την 31/10/2021, ώστε να διαμορφωθεί η ολοκληρωμένη εικόνα κάθε επιχείρησης στα ηλεκτρονικά βιβλία για το 2021.