Αρχική Eπικαιρότητα Εφιαλτική έκρηξη κρουσμάτων – 3.215 νέα κρούσματα – 46 απώλειες – 484...

Εφιαλτική έκρηξη κρουσμάτων – 3.215 νέα κρούσματα – 46 απώλειες – 484 στις ΜΕΘ

Πηγή: https://www.zougla.gr


Μεγάλη αύξηση στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων καταγράφεται και σήμερα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν 3.215 νέες μολύνσεις από Covid-19 το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων οι 1.572 εντοπίζονται στην Αττική.  Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, 484 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 46 νέοι θάνατοι.

Επισημαίνεται  πως τα περισσότερα σε αριθμό κρούσματα που έχει καταγράψει ο ΕΟΔΥ σε μία ημέρα ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020, όταν εντοπίστηκαν 3.316 περιπτώσεις σε ένα 24ωρο. Επίσης, ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων εξαιτίας του ιού σε ένα 24ωρο καταγράφηκε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, όταν έχασαν τη ζωή τους 121 ασθενείς.

Λυγίζει το σύστημα Υγείας – Παραχωρούνται ιδιωτικά νοσοκομεία 

Την ίδια ώρα δοκιμάζεται το σύστημα υγείας σε ολόκληρη τη χώρα, με τη μεγάλη μάχη να δίνεται στην Αττική όπου η πληρότητα στις ΜΕΘ έχει ξεπεράσει το 95%.  Υπενθυμίζεται πως από την Πέμπτη 11 Μαρτίου στον αγώνα κατά του κορωνοϊού στο λεκανοπέδιο θα συνδράμουν επίσης δύο ιδιωτικές κλινικές, το Ιατρικό Περιστερίου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ του Ομίλου Hellenic Healthcare Group.

Επίσης από το υπουργείο Υγείας αποφασίστηκε να «μπει» στη μάχη και το νοσοκομείο Χαλκίδας, το οποίο θα δέχεται ασθενείς με Covid-19 από την Αθήνα, ενώ όπως έγινε γνωστό, το Σισμανόγλειο μέχρι αύριο Τετάρτη θα έχει στείλει σε άλλα νοσοκομεία όλους τους «non Covid» ασθενείς για να ξεκινήσει τη λειτουργία του ως αποκλειστικά νοσοκομείο κορωνοϊού.

Με το βρετανικό στέλεχος να διασπείρεται στη χώρα οι ειδικοί βλέπουν επιδείνωση των επιδημιολικών δεικτώ  μέσα στο επόμενο διάστημα. Οι ίδιοι εκτιμούν πως θα πλησιάσουμε στην κορύφωση μετά τα μέσα Μαρτίου.

Παιδιά και έφηβοι μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι – Χώροι διασποράς τα σχολεία 

Την ίδια ώρα μεγάλο πρόβλημα στη διαπσορά του ιού στην κοινότητα φέρεται να είναι τα παιδιά και η έφηβοι, καθώς φυσικά και τα ανοιχτά σχολεία. Αυτό που επισημαίνουν επιστήμονες είναι πως ο ιός έχει ριζώσει μέσα στα σπίτια αφού εκεί τον μεταφέρουν άτομα μικρότερων ηλικιών. Επίσης συμβαίνει και το αντίθετο. Οι γονείς κολλάνε τα παιδία τα οποία στη συνέχεια μεταδίδουν και στα σχολεία. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, καθηγητής Ανδρέας Κωνσταντόπουλος,  μιλώντας στο zougla.gr ήταν σαφής πως «τα σχολεία δεν έπρεπε να ανοίξουν τον Φεβρουάριο και πως τα παιδιά νοσούν και μεταδίδουν».  Την ίδια προειδοποίηση έκανε εκ νέου μέσω του zougla.gr και ο παθολόγος – κλινικός φαρμακολόγος, Αναστάσιος Σπαντιδέας, ο οποίος επεσήματε πως «τα παιδιά και οι έφηβοι αυτή την περίοδο είναι μετακινούμενες βόμβες κορωνοϊού».