Αρχική Eπικαιρότητα Φίλης: Eπικίνδυνη για την Δημοκρατία η παραμονή του Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο

Φίλης: Eπικίνδυνη για την Δημοκρατία η παραμονή του Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο

Καταδικαστέα τα γεγονότα αν έγιναν όπως παρουσιάζονται, λέει η Ζέτα Μακρή

Επικίνδυνη για την Δημοκρατία χαρακτήρισε ο Νίκος Φίλης την παραμονή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβέρνηση για επιβολή αστυνομοκρατίας με αφορμή τα επεισόδια στην πλατεία Νέας Σμύρνης.

«Ζούμε κρίσιμες στιγμές. Η κοινωνία αγωνιά για την επέκταση της πανδημίας και για την ανικανότητα της κυβέρνησης να την αντιμετωπίσει. Η μόνη σταθερά της κυβέρνησης είναι η αστυνομοκρατία και η άγρια καταστολή σαν αυτή που έζησαν οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης, παρά τα ψέματα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που θα αναγκαστεί να τα καταπιεί ο κ. Χρυσοχοϊδης ο οποίος παραμένει σε αυτή την θέση που είναι επικίνδυνο για την Δημοκρατία της χώρας» είπε ο κ. Φίλης στη Βουλή.

Παράλληλα ο ίδιος έσπευσε να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς που διαμαρτύρονται για το σύστημα αξιολόγησης που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Απαντώντας η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή σημείωσε για τα γεγονότα στην Νέα Σμύρνη πως «είναι απόλυτα καταδικαστέα εφόσον έχουν γίνει όπως παρουσιάζονται».

Πηγή: https://www.protothema.gr/