Αρχική Ν. Κορινθίας Κόρινθος : Γιατί τα Περιβολάκια έχουν γίνει σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης; –...

Κόρινθος : Γιατί τα Περιβολάκια έχουν γίνει σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης; – από την Σοφία Μπαλή

Δηλώσεις των δηλώσεων, εκεί που αποκρυπτογραφούμε την πρώτη έρχεται η δεύτερη. Και μετά η τρίτη και μετά η απάντηση στην πρώτη και ου το καθεξής. Και όλα αυτά για ένα σημείο αναψυχής, ιστορικό μεν, αλλά όχι τόσο ουσίας για την καθημερινότητα του πολίτη.

Ενός πολίτη που ταλανίζεται από μία πανδημία τόσο σε επίπεδο υγείας, όσο σε οικονομικό επίπεδο. Η καθημερινότητα των Κορινθίων έχει μεταβληθεί άρδην, σε ένα πόλεμο δίχως σταματημό. Και κάπου εκεί οι “άρχοντες” της πόλης αισθάνονται πως το μοναδικό μας πρόβλημα ως Δήμος και ως Ελληνες είναι η πλατεία. Γιατί μπήκαν 4 ομπρέλες και όχι είκοσι; Γιατί το μάρμαρο τέρμα αριστερά είναι πιο σκούρο; Γιατί δεν φτιάχτηκε το τουριστικό περίπτερο που θα ήταν κλειστό όπως και όλα τα μαγαζιά τριγύρω που δεν μπορούν όχι μόνο να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους αλλά και να ζήσουν τις οικογένειές τους; Που είναι εν τέλει εκείνος ο περιβόητος εργολάβος να του πάρω μία συνέντευξη και να μας τα πει κι αυτός γιατί εσάς σας βαρέθηκα;

Σε ποιο κόσμο τελικά ζείτε κύριοι άρχοντες; Παρακολουθώ τα δημοτικά συμβούλια της πόλης και όλων των όμορων δήμων που μεταδίδονται διαδικτυακά και θέλω να σας ενημερώσω πως είστε οι μοναδικοί εκεί στην αντιπολίτευση που δεν κάνετε ούτε μία πρόταση για τον κορονοιό και τα όσα περνούν οι Κορίνθιοι. Και δεν θα σας πω εγώ τι θα προτείνετε, εσάς ψηφίσαμε για αυτό. Κολλήσατε γιατί θεωρείτε πως τα Περιβολάκια ανεβάζουν και κατεβάζουν δημοτικές αρχές και ο κόσμος γελάει μαζί σας. Ξεκινήσατε προεκλογική περίοδο γιατί η “καρέκλα” της εξουσίας είναι πάντα ζεστή σαν θερμαινόμενο κάθισμα αυτοκινήτου. Γιατί η καρέκλα της εξουσίας οδηγεί σε άλλα μονοπάτια και σε άλλα οφέλη.

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε την αγάπη σας για τον κόσμο γιατί δεν μας αγαπάτε. Αν μας αγαπούσατε θα φροντίζατε για εμάς. Γιατί πιστέψτε μας, λίγο μας νοιάζει το μέγεθος της ομπρέλας αλλά τα άπειρα προβλήματα που έχουν πέσει στο κεφάλι μας. Και στην τελική λίγο μας νοιάζετε εσείς που έχετε λύσει τα οικονομικά σας προβλήματα και ασχολείστε με ότι κατεβάσει το μυαλό σας για να περάσετε την ώρα σας.

Οι δημότες μαζεύουν την οργή τους και θα την μετατρέψουν σε ψήφο. Εκεί θα κριθείτε γιατί πάντα πιστεύατε ότι έχουμε κοντή μνήμη αλλά το πληρώσατε και θα το πληρώσετε και πάλι. Τα Περιβολάκια δεν πουλάνε λοιπόν, τραβηχτείτε και πηγαίνετε στην πραγματική μας καθημερινότητα. Θα σας πρότεινα, αφού δεν κατεβάζει το μυαλό σας κάτι για την πανδημία , αντιπλημμυρικά, σκουπίδια, λακκούβες, φωτισμό, αντισεισμική προστασία δημόσιων κτιρίων, σχολεία. Ετσι για την αλητεία και την διαφορά.

Σ.Μπαλή