Αρχική Ν. Κορινθίας Διαρρήξεις και βανδαλισμοί στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου

Διαρρήξεις και βανδαλισμοί στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου
Διαρρήξεις και βανδαλισμοί στο σχολικό συγκρότημα
Αγαπητοί γονείς,
Με λύπη και αγανάκτηση θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα στο σχολείο μας συμβαίνουν πολύ λυπηρά γεγονότα που μας έχουν στενοχωρήσει και θέλουμε να τα μοιραστούμε μαζί σας. Πρόκειται για δύο διαρρήξεις στη Σχολική μας Μονάδα όπου άγνωστοι έχουν αφαιρέσει τρία λάπτοπ και ένα βιντεοπροβολέα. Επίσης προξένησαν βανδαλισμούς στις τάξεις και το διάδρομο του πρώτου ορόφου, αν και στα τρία κλιμακοστάσια που οδηγούν στον πρώτο όροφο υπάρχουν ρολά ασφαλείας. Προχθές, στον εξωτερικό χώρο του θεάτρου και του κυλικείου, κάποιοι είχαν βανδαλίσει αγρίως τους τοίχους γράφοντας βωμολοχίες, άκρως απαράδεκτα μηνύματα και ντροπιαστικές σεξιστικές ζωγραφιές.
Ο Διευθυντής έχει διαπιστώσει ότι εισέρχονται κατά τις βραδινές ώρες άτομα στους διαδρόμους του ισογείου, ρίχνουν πολλά σκουπίδια, αποτσίγαρα, σπάνε μπουκάλια, χύνουν αλκοόλ και προβαίνουν σε ζωώδεις πράξεις.
Σαφώς έχει γίνει αναφορά στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, έχει υποβληθεί και μήνυση κατά αγνώστων και έχει ζητηθεί εντατικοποίηση των περιπολιών.
Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ενώ η Σχολική Μονάδα καλύπτει πολλούς χώρους με συναγερμό και ότι στα τρία κλιμακοστάσια υπάρχουν ρολά ασφαλείας, τα άτομα αυτά μπορούν και προβαίνουν σε κλοπές και φθορές. Ενδέχεται για την αντιμετώπιση του προβλήματος να τοποθετηθούν κρυφές κάμερες που θα λειτουργούν όταν πέφτει το σκοτάδι καθώς επίσης πρέπει να επεκταθεί το σύστημα συναγερμού σε όλο το κτίριο.
Η Διεύθυνση του Σχολείου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θεωρούν ότι η
ορθότερη λύση για να σταματήσουν όλοι οι παραπάνω βανδαλισμοί είναι να τοποθετηθεί νυχτερινός φύλακας στο Σχολικό συγκρότημα του 10 ου Δημοτικού Σχολείου και του 3 ου Γυμνασίου Κορίνθου, αίτημα που έχει γίνει εγγράφως.
Παρακαλούμε πολύ αν γνωρίζεται κάτι σχετικό να απευθυνθείτε στον διευθυντή του σχολείου. Αν δείτε κάτι να επέμβετε.
Τέλος, όλοι αγκαλιάστε τα παιδιά σας…..
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ