Αρχική Ν. Κορινθίας Δήμος Κορινθίων : Το ΟΧΙ της αντιπολίτευσης για την μελέτη του Ξενία...

Δήμος Κορινθίων : Το ΟΧΙ της αντιπολίτευσης για την μελέτη του Ξενία ήταν κίνηση εντυπωσιασμού ή ουσίας;

Ενα θέμα με τίτλο ”

 «Εκπόνησης μελέτης αποκατάστασης του κτιρίου ΞΕΝΙΑ Αρχαίας Κορίνθου και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου» με το ποσόν των  390.000 ευρώ ” ήταν ικανό να ανάψει τα αίματα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων. Η υποβολή αυτής της μελέτης στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης είχε περάσει ήδη από την Οικονομική Επιτροπή όπου ο κύριος Νίκος Σταυρέλης είχε ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ.Ολα αυτά αρχές  Φεβρουαρίου ενώ στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο το θέμα πήρε 8 ψήφους υπέρ και 18 κατά. Ετσι το θέμα μπαίνει στο ψυγείο γιατί δεν θα μπορέσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα που πρακτικά σημαίνει πως θα πρέπει να βρεθεί άλλη λύση για την αποκατάσταση του Ξενία, την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου αλλά και η κατασκευή θεάτρου που αρχικά πήρε αρνητική διαβούλευση από τον ΚΑΣ αφού υπάρχει στο σημείο αρχαίο θέατρο που οποίου οι ανασκαφές είναι σε εξέλιξη.

Το ζητούμενο είναι αν το όχι της αντιπολίτευσης είναι όχι ουσίας ή μόνο εντυπωσιασμού αφού αν ο Δήμος Κορινθίων για το συγκεκριμένο έργο δεν ενταχθεί στο “Αντώνης Τρίτσης” που προβλέπει αυτό το ποσό για την μελέτη, θα πρέπει να καταφύγει σε άλλα προγράμματα χρηματοδότησης ή σε πόρους του Δήμου. Βέβαια αν το αρχικό ποσό της μελέτης είναι 390.000 (όπως προβλέπεται), η επόμενη διαδικασία θα ήταν ο διαγωνισμός στον οποίο θα δίνονταν από τους μειοδότες οι απαιτούμενες εκπτώσεις, έτσι ώστε να φτάσει σε ποσό βατό και διαχειρίσιμο.

Εντύπωση προκαλεί από την αντιπολίτευση το ΟΧΙ του Νίκου Σταυρέλη αφού στις αρχές Φεβρουαρίου στην οικονομική επιτροπή το είχε υπερψηφίσει. Λίγες μέρες μετά το καταψηφίζει. Ο ίδιος με ανακοίνωσή του τότε είχε αναφέρει πως η ψήφος του αφορούσε την ένταξη του έργου στο “Αντώνης Τρίτσης”. Μόνο που και τότε ο Νίκος Σταυρέλης γνώριζε το ποσό των 390.000 ευρώ, δεν το έμαθε χθες που το καταψήφισε. Τι άλλαξε στις μέρες που μεσολάβησαν; Πως ελαφριά την καρδία αποφασίζει ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός να απενταχθεί ένα έργο από πρόγραμμα και να γίνει με πόρους του δήμου αλλά περισσότερο με πόρους των ΔΗΜΟΤΩΝ;

Σ.Μπαλή