Αρχική Ν. Κορινθίας Κόρινθος : Συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας σε 5 σημαντικά έργα (βίντεο)

Κόρινθος : Συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας σε 5 σημαντικά έργα (βίντεο)

➡➡5 σημαντικά έργα για το δήμο Κορινθίων ανακοίνωσαν σήμερα ο Δήμαρχος Β.Νανόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αν.Γκιολής

☑️Νέο Κλειστό Γυμναστήριο , ☑️Μουσείο Μικρασιατών, ☑️αποκατάσταση ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου, ☑️δρόμος Κεγχρεών, ☑️Κυκλοφοριακοί κόμβοι

Έργα που ξεκινούν και υλοποιούνται σε όφελος των πολιτών ανακοίνωσαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη τύπου από το Δημαρχείο Κορίνθου ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής. «Η συνεργασία του δήμου με την περιφέρεια είναι αυτή που φέρνει σήμερα σημαντικά έργα για τους πολίτες» σημείωσε στο καλωσόρισμά του ο Δήμαρχος αναφέροντας πως οι σημερινές ανακοινώσεις είναι ένα μικρό δείγμα των αποτελεσμάτων της συνεργασίας αυτής. «Εργαζόμαστε ως περιφερειακή αρχή για το καλό όλων των πολιτών, είμαι εδώ σήμερα πιστοποιώντας τα αποτελέσματα της συνεργασίας που υπάρχει με τον Δήμαρχο» σημείωσε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης.

🔘Δυο σπουδαία έργα ανακοινώνονται για τον Συνοικισμό, μια περιοχή προτεραιότητας του Δημάρχου, οι σημερινές ανακοινώνεις το πιστοποιούν.

◾️Πρόκειται για το Μουσείο Μικρασιατών, ένα έργο που θα ενταχθεί στο «Αντώνης Τρίτσης» και θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 500 τ.μ το οποίο μετά από αίτημα του δήμου παραχωρείται από την Περιφέρεια για την συγκεκριμένη χρήση. «Είναι ο φόρος τιμής που ασιθάνομαι ως υποχρέωση να αποδώσω στους ανθρώπους και την περιοχή του Συνοικισμού. Είναι η ζωντανή μας ιστορία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, «τιμούμε με πράξεις και όχι με λόγια την ιστορία των Μικρασιατών μας, μετά απο πολλές προτροπές του Δημάρχου και συναντήσεις του Περιφερειάρχη με την Πρόεδρο της Μικρασιατικής Στέγης κ.Βασιλικής Ευστρατιάδου παραχωρούμε το οικόπεδο στο δήμο Κορινθίων ώστε να υλοποιηθεί το έργο» σημείωσε ο κ.Γκιολής.

◾️Το δεύτερο έργο έρχεται να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες αθλητών και σωματείων, πρόκειται για το νέο κλειστό γυμναστήριο της Κορίνθου. «Σκόπιμα δεν το ενέταξα στον προυπολογισμό του 2021 διότι υπήρχαν συζητήσεις με την περιφέρεια ώστε να ενταχθεί σε πρόγραμμα του Υπουργείου» είπε ο Δήμαρχος με τον Αντιπεριφερειάρχη να ανακοινώνει την θετική εξέλιξη. «Σε συνάντηση του Περιφερειάρχη και των αντιπεριφερειαρχών με τον Λευτέρη Αυγενάκη την Παρασκευή θέσαμε για την Κορινθία ως ένα και μοναδικό έργο το νέο κλειστό γυμναστήριο της Κορίνθου. Έχοντας την δέσμευση του Δημάρχου πως υπάρχει χώρος για την ανέγερσή του, λάβαμε την στήριξη του κ.Αυγενάκη και το έργο θα υλοποιηθεί».
Το οικόπεδο, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Δήμαρχος, βρίσκεται στην περιοχή του Συνοικισμού και το έργο το οποίο θα διαθέτει και κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων , ακόμα κι αν δεν ενταχθεί στο πρόγραμμα του Υπουργείου θα εκτελεστεί με χρήματα του δήμου.

👉ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ 2 ΕΡΓΑ
Ο Δήμαρχος παρέλαβε από τον Αντιπεριφερειάρχη στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου δυο σημαντικές μελέτες προκειμένου να προχωρήσει στην εκτέλεση των έργων που αφορούν.
Η πρώτη μελέτη άπτεται της αποκατάστασης της οδικής σύνδεσης των ανασκαφών στο Λιμάνι των Κεγχρεών εκεί όπου η ανασκαφή έχει φέρει στο φως σπουδαία ευρήματα και η δεύετρη αφορά στην αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου. «Μεριμνούμε από τώρα για την αποκατάσταση του χώρου διότι σε λίγους μήνες θα ξεκινήσει η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Η υλοποίηση του έργου θα γίνει το συντομότερο μέσα από το «Αντώνης Τρίτσης» είπε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος. Η μελέτη βρισκόταν στα συρτάρια της περιφέρειας από το 2018. «Εμείς κάναμε αυτό που ζητήσατε, εσείς τώρα θα υλοποιήσετε το ουσιαστικό μέρος του έργου» ανέφερε ο κ.Γκιολής στο Δήμαρχο σημειώνοντας πως πριν από 1,5 χρόνο παρέλαβαν ως περιφερειακή αρχή μια «δημόσια βόμβα υγείας» σε όλο το εύρος της Περιφέρειας.

👉ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΧΕΙΜΜΑΡΩΝ
«Τα έργα οδοποιίας εκτελούνται από το δήμο και την περιφέρεια σε συνεννόηση και συνεργασία, ανάλογα με την αρμοδιότητα του καθενός» διευκρίνισε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος ανακοινώνοντας από την πλευρά του το έργο «ΣΟΦΙΚΟ – ΔΗΜΑΙΝΑ» και το έργο «ΣΤΕΦΑΝΙ – ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ». Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στο έργο «ΡΥΤΟ – ΣΟΦΙΚΟ – ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ» το οποίο ξεκινά εντός του Μαρτίου, στην συντήρηση του δικτύου σε όλο το εύρος του δήμου, στην ολοκλήρωση του ηλεκτροφωτισμού στο δίκτυο «ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΕΞΑΜΙΛΙΑ» στην τοποθέτηση 20 ιστούς οδοφωτισμού στο κομμάτι της περιοχής «ΚΑΝΤΑΡΕ», στις διαγραμμίσεις που ξεκινούν στην «ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΑΡΓΟΥΣ» και στην «ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ – ΙΣΘΜΟΥ».

☑️Ο Αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε πως σύντομα θα υπάρξουν έργα στο δρόμο που συνδέει το Σπαθοβούνι με τον Άσσο στα πλαίσια του έργου διευθέτησης του χειμμάρου ΡΑΧΙΑΝΙ και έργα για την διευθέτηση του ρέμματος «ΣΑΡΩΝΑΣ» από τα Εξαμίλια έως της Κεχριές.
Στα έργα που εκτελούνται με την σύμπραξη δήμου και Περιφέρειας είναι και η αναβάθμιση του ιστορικού λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου.

🖋Κλείνοντας και αφού ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους τύπου πως σύντομα θα υπάρξουν και νέες ανακοινώσεις κάλεσε τους πολίτες, ιδιαίτερα στα δημοτικά διαμερίσματα να είναι προσκετικοί, να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα της πανδημίας και κάθε μέτρο ατομικής προστασίας ούτως ώστε η περιοχή μας να μειώσει τον ρυθμό αύξησης κορυσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες.